Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Οι ΗΠΑ θα στείλουν πυρομαχικά, τεθωρακισμένα οχήματα στο Κίεβο σε νέο πακέτο βοήθειας 725 εκατομμυρίων δολαρίων

Reuters: Οι ΗΠΑ θα στείλουν πυρομαχικά, τεθωρακισμένα οχήματα στο Κίεβο σε νέο πακέτο βοήθειας 725 εκατομμυρίων δολαρίων
Το πακέτο δεν αναμένεται να περιλαμβάνει οπλικά συστήματα που θα βοηθούσαν την Ουκρανία να αποκρούσει πυραυλικά πλήγματα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής θα στείλουν πυρομαχικά και τεθωρακισμένα οχήματα στην Ουκρανία ως μέρος ενός νέου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας 725 εκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε το Reuters την Παρασκευή 14/10, επικαλούμενο αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης.
Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, το πακέτο θα περιλαμβάνει και θωρακισμένα SUV Humvee.
Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου, δεν θα διαθέτει σημαντικά νέα οπλικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων αεράμυνας.
Το νέο πακέτο βοήθειας για το Κίεβο θα μπορούσε να ανακοινωθεί ήδη από την Παρασκευή, αλλά αυτό το χρονοδιάγραμμα υπόκειται σε αλλαγές, δήλωσαν αξιωματούχοι της διοίκησης.
Το τελικό περιεχόμενο του πακέτου, καθώς και το συνολικό ποσό της βοήθειας που διατίθεται, ενδέχεται επίσης να αλλάξουν.
Ένας από τους συνομιλητές του πρακτορείου είπε ότι το πακέτο δεν αναμένεται να περιλαμβάνει οπλικά συστήματα που θα βοηθούσαν την Ουκρανία να αποκρούσει πυραυλικά πλήγματα.
Αντίθετα, το πακέτο, σύμφωνα με την ιδέα της Ουάσιγκτον, θα πρέπει να στοχεύει στο να βοηθήσει το Κίεβο να διεξάγει αντεπιτιθέμενες επιχειρήσεις.
Πυρομαχικά και τεθωρακισμένα οχήματα υποτίθεται ότι θα διατεθούν από τα υπάρχοντα αμερικανικά οπλοστάσια, γεγονός που επιτρέπει την αποστολή τους στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες.
Την Τετάρτη, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ostin ανακοίνωσε ότι το συνολικό ποσό της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ προς το Κίεβο από την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης έφθασε τα 16,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης