Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βέλγιο: Διαδήλωση κατά της αύξησης των τιμών της ενέργειας και της ακρίβειας στις Βρυξέλλες

Βέλγιο: Διαδήλωση κατά της αύξησης των τιμών της ενέργειας και της ακρίβειας στις Βρυξέλλες
Πρόκειται κυρίως για κατοίκους που έχουν ήδη αντιταχθεί στα μέτρα που θεσπίστηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά η δυσαρέσκειά τους δεν περιορίζεται πλέον σε αυτό
Σχετικά Άρθρα

Στη βελγική πρωτεύουσα το απόγευμα της Κυριακής 16 Οκτωβρίου 2022 έγινε διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά του υψηλού πληθωρισμού και της αύξησης των τιμών της ενέργειας, ανέφεραν βελγικά μέσα ενημέρωσης.
«Περίπου 2.000 άτομα (σύμφωνα με την αστυνομία) και 4.000 άτομα (σύμφωνα με τους διοργανωτές) συγκεντρώθηκαν σήμερα το απόγευμα της Κυριακής στο κέντρο των Βρυξελλών για τη διαδήλωση για την Ημέρα της Δικαιοσύνης», ανέφερε σε σημείωμα το RTBF.

Οργή κατά των πολιτικών

Πρόκειται κυρίως για κατοίκους που έχουν ήδη αντιταχθεί στα μέτρα που θεσπίστηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά η δυσαρέσκειά τους δεν περιορίζεται πλέον σε αυτό, σημειώνει το πρακτορείο.
«Ο πληθωρισμός και οι τιμές της ενέργειας τους απασχολούν επίσης...
Όλοι είναι ιδιαίτερα εξοργισμένοι από τους πολιτικούς, αλλά και από τα μέσα ενημέρωσης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το RTBF.
«Η οργή και η παρεξήγηση των διαδηλωτών σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού, τα μέτρα, τους εμβολιασμούς, τις μάσκες και τα πιστοποιητικά COVID είναι ακόμα ισχυρή, αλλά ο αυξανόμενος πληθωρισμός και οι προφανώς ανεξέλεγκτες τιμές της ενέργειας έχουν επίσης φέρει πολλούς διαδηλωτές στους δρόμους», σημειώνει ο Le Soir .
Δεν αναφέρθηκαν επεισόδια κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Soir.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης