Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Τελετή παράδοσης – παραλαβής της νέας κυβέρνησης με την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό – Συνεδρίαση υπό την Meloni του νέου υπουργικού συβουλίου

Ιταλία: Τελετή παράδοσης – παραλαβής της νέας κυβέρνησης με την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό – Συνεδρίαση υπό την Meloni του νέου υπουργικού συβουλίου
Θα ακολουθεί  το μεσημέρι η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου
Σχετικά Άρθρα

Στη Ρώμη παραλαμβάνει επίσημα σήμερα, Κυριακή 23/10, η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιταλίας, Giorgia Meloni, τα ηνία της κυβέρνησης.
Σε εξέλιξη είναι τελετή παράδοσης - παραλαβής (προγραμματισμένη στις 10:30, τοπική ώρα) στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, στη Ρώμη, όπου ο Mario Draghi θα της παραδώσει το παραδοσιακό «καμπανάκι», ενώ ακολουθεί στις 12:00 το μεσημέρι η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, στη διάρκεια του οποίου δεν αποκλείεται να ληφθούν και αποφάσεις, δεδομένης της περιόδου ενεργειακής και οικονομικής κρίση που διέρχεται και η Ιταλία.
Η Giorgia Meloni θα ηγηθεί της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης σε μία δύσκολη συγκυρία λόγω και της ενεργειακής κρίσης, αλλά και με το δημόσιο χρέος της Ιταλίας να βρίσκεται στα ύψη.
«Ορκίζομαι πίστη στην Δημοκρατία να διαφυλάττω με αφοσίωση το Σύνταγμα και τους νόμους και ασκώ την εντολή που μου δόθηκε και καθήκοντά μου προς το αποκλειστικό συμφέρον του Έθνους», δήλωσε το Σάββατο 21/10 συγκινημένη μετά την τελετή ορκομωσίας η νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας.
Υπενθυμίζεται ότι η νέα κυβέρνηση της πρώτης γυναίκας πρωθυπουργού για την Ιταλία, Giorgia Meloni ορκίσθηκε στις 10 το πρωί του Σαββάτου 22 Οκτωβρίου, στο προεδρικό μέγαρο Κυρινάλιο. Μάλιστα, πριν την τελετή ορκωμοσίας, η Giorgia Meloni είχε σύντομη συνομιλία με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Sergio Mattarella.
Όλοι οι υπουργοί ορκίσθηκαν ότι «θα είναι πιστοί στην αβασίλευτη Δημοκρατία, ότι θα σέβονται με αφοσίωση τους νόμους και το Σύνταγμα και ότι θα ασκήσουν τα καθήκοντά τους, προς το απόλυτο συμφέρον του έθνους».
μελονι3.JPG

Οι νέοι Υπουργοί

Η κυβερνητική ομάδα απαρτίζεται από την πρωθυπουργό, 24 υπουργούς και 1 υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ.
Συνολικά, 6 υπουργοί είναι γυναίκες.
Εννέα ανήκουν στα Αδέλφια της Ιταλίας, πέντε στην Λέγκα, πέντε στην Φόρτσα Ιτάλια και πέντε είναι τεχνοκράτες
Σε ό,τι αφορά τα σημαντικότερα υπουργεία, όπως ανακοίνωσε η ίδια η Meloni στους δημοσιογράφους, το Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Antonio Tajani, της Φόρτσα Ιτάλια και πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το υπουργείο Οικονομικών ο Giancarlo Giorgetti από τη Λέγκα, το Εσωτερικών ο πρώην νομάρχης Matteo Piandedozi, ενώ
ο γραμματέας της Λέγκα, Salvini εξασφάλισε το υπουργείο Υποδομών, το υπουργείο Άμυνας ο Guido Grozetto, του κόμματος της Meloni και το υπουργείο Δικαιοσύνης ο πρώην δικαστικός Carlo Nordio.
Στο υπουργείο Γεωργίας επικεφαλής θα είναι ο Francesco Lollobrigida, σύζυγος της αδελφής της Ιταλίδας πρωθυπουργού και στο υπουργείο Περιβάλλοντος ο Paolo Giangrillo.
Συνολικά, τα υπουργεία της κυβέρνησης Meloni είναι 26.
Οι Salvini και Antonio Tajani είναι και αντιπρόεδροι της κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης