Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Adidas τερματίζει τη συνεργασία με τον Kanye West λόγω των δηλώσεων του - Η υποκρισία στις ΗΠΑ για το ναζιστικό παρελθόν

Η Adidas τερματίζει τη συνεργασία με τον Kanye West λόγω των δηλώσεων του - Η υποκρισία στις ΗΠΑ για το ναζιστικό παρελθόν
Οι υποκριτές δημοκρατικοί έφθασαν να αναλύουν το ναζιστικό παρελθόν της Adidas αλλά ξεχνούν ότι οι Azov στην Ουκρανία είναι επίσης νεοναζιστές σκοτώνοντας ρωσώφωνους.
Σχετικά Άρθρα

Η γερμανική εταιρεία αθλητικών υποδημάτων και ρούχων Adidas σχεδιάζει να τερματίσει τη συνεργασία της με τον Αμερικανό τραγουδιστή Kanye West λόγω των πρόσφατων αμφιλεγόμενων πράξεών του σύμφωνα με το Bloomberg που επικαλέστηκε σχετικές πηγές.
Η απόφαση της Adidas έρχεται μετά από εβδομάδες διαβουλεύσεων εντός της εταιρείας, η οποία την τελευταία δεκαετία μετέτρεψε τη σειρά Yeezy με τον Kanye σε μια μάρκα που οι αναλυτές εκτιμούν ότι αντιπροσωπεύει έως και το 8% των συνολικών πωλήσεων της Adidas.
Λόγω των πρόσφατων σχολίων του τραγουδιστή στα social media, η μάρκα παπουτσιών έχει αντιμετωπίσει πολλές κριτικές. Σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, η εταιρεία, ακολουθώντας τον οίκο μόδας Balenciaga, ενδέχεται να διακόψει τις σχέσεις με τον Kanye ήδη από αυτήν την Τρίτη 25/10.
Στις 22 Οκτωβρίου, ο γαλλικός όμιλος εταιρειών Kering, ο οποίος κατέχει τις πολυτελείς μάρκες Gucci, Balenciaga και Yves Saint Laurent, ανακοίνωσε ότι η Balenciaga τερματίζει τη συνεργασία της με τον Αμερικανό τραγουδιστή Kanye West λόγω των αμφιλεγόμενων δηλώσεών του στα κοινωνικά δίκτυα.
Στις 3 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι, ο Kanye West εμφανίστηκε με ένα φούτερ με τις λέξεις White Lives Matter. Αυτό το σύνθημα επινοήθηκε ενάντια του κινήματος Black Lives Matter. Η ενέργεια του Kanye προκάλεσε την έντονη αποδοκιμασία του κοινού.

Η υποκρισία στις ΗΠΑ

Μπορεί ο Hitler να έχει πεθάνει… αλλά ο ναζισμός ως ιδεολογικό κίνημα και ο νεοναζισμός ως σύγχρονη τάση… ακόμη στιγματίζει πολλές κοινωνίες…
Θα σκεφθείτε γιατί αναφερόμαστε στον Hitler.
Με αφορμή τις δηλώσεις του ράπερ Kanye West για πλήθος ζητημάτων, οι υποκριτές δημοκρατικοί στις ΗΠΑ… θυμήθηκαν το ναζιστικό παρελθόν της Adidas…
Να σημειωθεί ότι ο ράπερ Kanye West έχει κάνει δηλώσεις… που έχουν λογική βάση προκαλούν τους ηθικολόγους…
Μάλιστα τελευταία τον χαρακτηρίζουν ως αντισημίτη δηλαδή για δηλώσεις κατά των εβραίων… αλλά δεν είναι κατανοητό γιατί εάν κάποιος κάνει μια αρνητική δήλωση κατά των εβραίων πρέπει να λογοκρίνεται..

Πως όμως συνδέονται όλα αυτά;

Ο ράπερ Kanye West συνεργάζεται με την Adidas αφού κατασκευάζει η γερμανική εταιρία αθλητικών ειδών τα παπούτσια του, την σειρά Yeezy.
Οι υποκριτές δημοκρατικοί έφθασαν να αναλύουν το ναζιστικό παρελθόν της Adidas αλλά ξεχνούν ότι οι Azov στην Ουκρανία είναι επίσης νεοναζιστές σκοτώνοντας ρωσώφωνους.
Δεν μπορεί η Adidas να επικρίνεται για το ναζιστικό παρελθόν της και οι Azov να θεωρούνται γενναίοι πατριώτες, ισχύει ή το ένα ή το άλλο…

Πως συνδέεται η Adidas με τον Hitler;

Τα αδέρφια Adolf Dassler και Rudolf Dassler, ήταν μέλη του Ναζιστικού Κόμματος και ήταν κατασκευαστές αθλητικών ειδών.
Αρχικά ονομαζόταν Dassler Brothers Sports Shoe Factory, η εταιρεία στηρίχθηκε από μέλη της Νεολαίας του Hitler και κατασκεύαζε ρούχα και υποδήματα για τους νέους της εποχής.
Τα αδέρφια χώρισαν μετά τον πόλεμο, με τον Rudolf Dassler να μετατρέπει τη μισή του επιχείρηση στην εταιρεία Puma, ενώ ο Adolf Dassler μετονόμασε την αρχική εταιρεία Dassler σε «Adidas».

Προειδοποιεί η Adidas

Εάν τα παπούτσια της Adidas είναι οικονομικός δείκτης, ένα είναι το γεγονός ότι υπάρχει πολύς οικονομικός πόνος μπροστά.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η εταιρεία προειδοποίησε για «τα απούλητα αγαθά που συσσωρεύονται», καθώς η ζήτηση έχει αποδυναμωθεί τόσο στην Κίνα όσο και στις δυτικές αγορές.
Η Adidas εξακολουθεί να ασχολείται με ζητήματα που έχουν απομείνει από τον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο Kasper Rorsted, ο οποίος έφυγε από την εταιρεία εν μέσω μιας κρίσης δημοσίων σχέσεων με τον ράπερ Kanye West, ο οποίος πλέον έχει βρεθεί να είναι δημόσιος εχθρός για ορισμένα media στις ΗΠΑ.
Η εταιρία Adidas διαθέτει κεφαλαιοποίηση στο χρηματιστήριο που είναι τώρα περίπου 15% της χρηματιστηριακής αξίας της Nike.

Είναι επίσης η δεύτερη φορά που η εταιρεία προβαίνει σε προειδοποιήσεις σε τρεις μήνες.
Η Adidas λέει ότι τα έσοδα ολόκληρου του 2022 θα είναι οριακά μονοψήφια.
Η Adidas απέδωσε την προειδοποίηση «στην επιδείνωση των τάσεων της κίνησης των καταστημάτων στην ευρύτερη Κίνα και στην επιβράδυνση της ζήτησης στις δυτικές αγορές από τον Σεπτέμβριο».
Η Κίνα ήταν κάποτε ο μεγαλύτερος τομέας ανάπτυξης της εταιρείας, αναφέρει η έκθεση.
Αλλά τα μποϊκοτάζ των καταναλωτών και οι περιορισμοί του Covid έχουν επηρεάσει αρνητικά την εταιρία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης