Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκθεση Πενταγώνου ΗΠΑ: Η Ρωσία είναι οξεία απειλή για τη χώρα - Η Κίνα στο στόχαστρο για δεκαετίες

Έκθεση Πενταγώνου ΗΠΑ: Η Ρωσία είναι οξεία απειλή για τη χώρα -  Η Κίνα στο στόχαστρο για δεκαετίες
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Austin είπε ότι η αμυντική στρατηγική περιγράφει τη Ρωσία ως οξεία απειλή.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν τη Ρωσία ως «οξεία απειλή», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd James Austin.
"Η Στρατηγική Εθνικής Άμυνας περιγράφει τη Ρωσία ως οξεία απειλή. Χρησιμοποιούμε τη λέξη "οξεία" προσεκτικά.
Σε αντίθεση με την Κίνα , η Ρωσία δεν μπορεί συστηματικά να αποτελεί πρόκληση για τις ΗΠΑ μακροπρόθεσμα", είπε στην ενημέρωση.
Ο επικεφαλής του στρατιωτικού τμήματος διευκρίνισε ότι η «επιθετικότητα» από την πλευρά της Μόσχας υποτίθεται ότι αποτελεί άμεση και οξεία απειλή για τα συμφέροντα και τις αξίες των κρατών.
Σύμφωνα με το δημοσιευμένο έγγραφο , οι ΗΠΑ ονόμασαν την Κίνα ως τον κύριο στρατηγικό αντίπαλο της Ουάσιγκτον για τις επόμενες δεκαετίες.
Capture_213.JPG
«Ένα βασικό θέμα της Εθνικής Αμυντικής Στρατηγικής είναι η διατήρηση και η ενίσχυση του περιορισμού της Κίνας από τις ΗΠΑ ως πρόκληση», είπε ο Austin.
«Η Κίνα είναι ο μόνος αντίπαλος που σκοπεύει να αναδιαμορφώσει τη διεθνή τάξη και έχει την αυξανόμενη δύναμη να το κάνει», είπε.
Ταυτόχρονα, τα κράτη εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να συζητήσουν με το Πεκίνο τη μείωση των στρατηγικών απειλών σε διμερή και πολυμερή μορφή.
Επιπλέον, σύμφωνα με τη στρατηγική, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να επιδιώκουν τη συνεργασία με άλλες πυρηνικές δυνάμεις για τη μείωση των πυρηνικών κινδύνων.
Σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν καθήκον τους να παρατείνουν την 75ετή περίοδο μη χρήσης πυρηνικών όπλων και να μειώσουν τους κινδύνους έναρξης πολέμου χρησιμοποιώντας όπλα μαζικής καταστροφής.
Την ίδια στιγμή, τα κράτη επέκριναν και πάλι τη Μόσχα για δηλώσεις στις οποίες βλέπουν απειλές για χρήση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία.
«Η ρωσική ηγεσία δεν πρέπει να αμφιβάλλει για την αποφασιστικότητα των ΗΠΑ τόσο να αντισταθούν στον πυρηνικό εξαναγκασμό όσο και να συμπεριφέρονται ως υπεύθυνη πυρηνική δύναμη», αναφέρει το έγγραφο.
Η στρατηγική εκφράζει επίσης την ετοιμότητα των κρατών να συμφωνήσουν αμέσως σε ένα νέο πλαίσιο ελέγχου των εξοπλισμών που θα αντικαταστήσει το START.
Την ίδια στιγμή, οι Ηνωμένες Πολιτείες επιμένουν ότι για αυτό χρειάζονται έναν «εταίρο ανοιχτό στη συνεργασία».
Στη Μέση Ανατολή, η Ουάσιγκτον σχεδιάζει να αυξήσει τις ικανότητες εναέριας και πυραυλικής άμυνας των εταίρων της στην περιοχή «για να αντιμετωπίσει μεγάλης κλίμακας ιρανικές επιθέσεις».
Στις 12 Οκτωβρίου, ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε μια νέα στρατηγική εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το έγγραφο, η Ουάσιγκτον σχεδιάζει να «περιορίσει» τη Ρωσία , η οποία φέρεται να αποτελεί απειλή για το διεθνές σύστημα.
Ο Λευκός Οίκος εξασφάλισε επίσης στη Μόσχα το καθεστώς της «επείγουσας απειλής για την ασφάλεια στην Ευρώπη».
Παράλληλα, στις σχέσεις με τη Ρωσία, η Ουάσιγκτον αποφάσισε να «καθοδηγηθεί από μια ρεαλιστική προσέγγιση» και να συνεργαστεί σε τομείς ενδιαφέροντος και για τις δύο πλευρές.
Ειδικότερα, ο Λευκός Οίκος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας.
Η αμερικανική κυβέρνηση έχει επίσης εξασφαλίσει το καθεστώς της Κίνας ως «η πιο σοβαρή γεωπολιτική πρόκληση».
Σύμφωνα με το έγγραφο, ο Λευκός Οίκος πρόκειται να «ανταγωνιστεί αποτελεσματικά» το Πεκίνο .
Την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ παραδέχονται το ενδεχόμενο «ειρηνικής συνύπαρξης» με την Κίνα.
Οι αρχές των ΗΠΑ ανακοίνωσαν επίσης την επιθυμία τους να μειώσουν τους κινδύνους από την έναρξη ενός πυρηνικού πολέμου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης