Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση κερδών για την Amazon το γ’ τρίμηνο του 2022, στα 2,9 δισ. δολ. – Αύξηση 15% στις πωλήσεις, στα 127,1 δισ. δολ.

tags :
Πτώση κερδών για την Amazon το γ’ τρίμηνο του 2022, στα 2,9 δισ. δολ. – Αύξηση 15% στις πωλήσεις, στα 127,1 δισ. δολ.
Αδύναμο το Guidance της Amazon, απογοήτευσε τους επενδυτές

Πτώση κερδών κατέγραψε η Amazon το γ’ τρίμηνο του 2022, ακουλουθώντας τις υπόλοιπες μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες.
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν σε 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια το γ’ τρίμηνο του 2022, ή 0,28 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή 0,31 δολάρια ανά μετοχή, το γ’ τρίμηνο του 2021.
Από την άλλη, οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν 15%, στα 127,1 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο, σε σύγκριση με 110,8 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο του 2021.
Εξαιρουμένης της δυσμενούς επίδρασης των 5,0 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις ετήσιες μεταβολές στις συναλλαγματικές ισοτιμίες κατά τη διάρκεια του τριμήνου, οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν 19% σε σύγκριση με τρίτο τρίμηνο 2021.
Όπως και η υπόλοιπη Big Tech, η Amazon διανύει μια δύσκολη χρονιά μέχρι στιγμής καθώς αντιμετωπίζει αντίθετους μακροοικονομικούς ανέμους, λόγω πληθωρισμού και της αύξησης των επιτοκίων.
Σε ό,τι αφορά το Guidance, σύμφωνα με όσα δήλωσε η Amazon, «τα αποτελέσματά είναι εγγενώς απρόβλεπτα και μπορεί να επηρεαστούν ουσιαστικά από πολλούς παράγοντες, όπως η αβεβαιότητα σχετικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19, οι διακυμάνσεις στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, οι αλλαγές στις παγκόσμιες οικονομικές και γεωπολιτικές συνθήκες και η ζήτηση και οι δαπάνες των πελατών (συμπεριλαμβανομένου του αντίκτυπου της φόβοι ύφεσης), πληθωρισμός, επιτόκια, περιφερειακοί περιορισμοί στην αγορά εργασίας και παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα, παγκόσμια γεγονότα, ρυθμός ανάπτυξης του Διαδικτύου, διαδικτυακό εμπόριο και υπηρεσίες cloud και οι διάφοροι άλλοι παράγοντες».
Σε αυτό το πλαίσιο, μετασυνεδριακά, η μετοχή υποχωρεί -16%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης