Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία έλυσε τη σιωπή της: Μόνο τότε θα επιστρέψουμε στη διεθνή συμφωνία σιτηρών

Η Ρωσία έλυσε τη σιωπή της: Μόνο τότε θα επιστρέψουμε στη διεθνή συμφωνία σιτηρών
H Μόσχα χαρακτήρισε την επίθεση στη Μαύρη Θάλασσα «πλήρως ντροπιαστική» που παραβίασε όλες τις συμφωνίες που επετεύχθησαν
Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία απάντησε το απόγευμα της Κυριακής (30/10/2022) στις εκκλήσεις για επιστροφή της στη διεθνή συμφωνία για τα σιτηρά και θέτει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την επιστροφή της.
Είναι δυνατόν να μιλήσουμε για την πιθανότητα επιστροφής της Ρωσίας στη συμφωνία σιτηρών μόνο αφού γίνουν γνωστές όλες οι συνθήκες της επίθεσης στα πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στα νερά της Σεβαστούπολης, δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Andrey Rudenko, όπως μεταδίδει το Ria Novosti.
Ο διπλωμάτης χαρακτήρισε την επίθεση «πλήρως ντροπιαστική» που παραβίασε όλες τις συμφωνίες που επετεύχθησαν.
«Ως εκ τούτου, πιθανότατα, μόνο αφού γίνουν γνωστές όλες οι λεπτομέρειες, οι λεπτομέρειες, μετά από αυτό θα είναι δυνατό να μιλήσουμε για το ποια θα είναι τα επόμενα βήματα», είπε.
Ο Rudenko, υπενθύμισε επίσης ότι η Μόσχα είχε συγκαλέσει συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να συζητήσει αυτό το πρόβλημα.
Η Ρωσία ανακοίνωσε στις 29/10 την αναστολή της συμμετοχής της στη συμφωνία σιτηρών του ΟΗΕ, η οποία εξασφάλιζε την εξαγωγή προϊόντων από τα λιμάνια της Ουκρανίας λόγω της τρομοκρατικής επίθεσης στα νερά της Σεβαστούπολης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης