Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τραγωδία στη Νότια Κορέα: Στους 156 οι νεκροί από το ποδοπάτημα λόγω Halloween - Αστυνομία: Ανεπαρκή τα μέτρα ελέγχου

Τραγωδία στη Νότια Κορέα: Στους 156 οι νεκροί από το ποδοπάτημα λόγω Halloween - Αστυνομία: Ανεπαρκή τα μέτρα ελέγχου
Εθνικό πένθος για μία εβδομάδα κήρυξε μετά την πολύνεκρη τραγωδία ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Yoon Suk-yeol
Σχετικά Άρθρα

Στους 156 αυξήθηκε ο αριθμός των θυμάτων στον εορτασμό του Halloween στη Σεούλ, όπου χιλιάδες άτομα ποδοπατήθηκαν σε έναν λαβύρινθο από στενά σοκάκια στη συνοικία Itaewon.
Οι νεκροί , κυρίως νέοι, είναι 156 και οι τραυματίες 152.
Εθνικό πένθος για μία εβδομάδα κήρυξε μετά την πολύνεκρη τραγωδία ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Yoon Suk-yeol, και οι τοπικές κυβερνήσεις έστησαν χώρους δημόσιου πένθους, ενώ οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες και πολλές δημόσιες εκδηλώσεις μετατίθενται χρονικά ή ακυρώνονται.
Στο μεταξύ, ο αρχηγός της αστυνομίας της Νότιας Κορέας, Yoon Hee-keun, παραδέχθηκε την Τρίτη 1/11 στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι τα μέτρα ελέγχου του πλήθους το Σάββατο 29/10 στο κέντρο της πρωτεύουσας Σεούλ, όπου ποδοπατήθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι που πήγαν να γιορτάσουν το Halloween, υπήρξαν τραγικά «ανεπαρκή», παρόλο που είχαν ληφθεί πολλαπλές προειδοποιήσεις.
Ο αρχηγός της αστυνομίας ανέφερε πως αισθάνεται ότι του αναλογεί μερίδιο τουλάχιστον των ευθυνών, καθώς οι Αρχές γνώριζαν πως «συγκεντρωνόταν μεγάλο πλήθος προτού καν συμβεί το δυστύχημα, είχε ειδοποιηθεί πως υπήρχε κίνδυνος και ότι το θέμα ήταν επείγον», παραδεχόμενος ότι ήταν «ανεπαρκής» ο τρόπος που η αστυνομία χειρίστηκε τις πληροφορίες αυτές.
Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ του Σαββάτου 29/10 για τον εορτασμό του Halloween στη Σεούλ και συγκεκριμένα, στη συνοικία Itaewon, η οποία φημίζεται για τη νυχτερινή διασκέδαση, περίπου 100.000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί, σύμφωνα με εκτιμήσεις των νοτιοκορεατικών μέσων ενημέρωσης, καθώς επρόκειτο για την πρώτη μεγάλη δημόσια συνάθροιση στην πρωτεύουσα Σεούλ μετά την άρση των περιορισμών κατά της πανδημίας Covid-19.
Ωστόσο, ούτε η αστυνομία, ούτε οι τοπικές αρχές έλαβαν ενεργά μέτρα, αφού η αστυνομία αποφάσισε να αναπτύξει 137 μέλη της στην Itaewon και 6.500 άλλα είχαν κινητοποιηθεί για την επιτήρηση διαδήλωσης στην πρωτεύουσα στην οποία συμμετείχαν 25.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τα νοτιοκορεατικά ΜΜΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης