Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Fed… μείωσε τα μέλη του club των εταιρειών με κεφαλαιοποίηση άνω του 1 τρισ. δολ. - Ισχυρά πλήγματα στις Big Tech

Η Fed… μείωσε τα μέλη του club των εταιρειών με κεφαλαιοποίηση άνω του 1 τρισ. δολ. -  Ισχυρά πλήγματα στις Big Tech

Ποιες είναι οι υποψήφιες προς αποχώρηση από το club κορυφαίων εισηγμένων στη Wall

H επιθετική σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federa Reserve) των ΗΠΑ προκάλεσε την κατακόρυφη πτώση των μετοχών των εταιρειών τεχνολογίας (Big Tech) το 2022 και όπως αναφέρει ο Nick Routley, από το Visual Capitalist, αυτό έχει κλονίσει συθέμελα τα μέλη του club των εισηγμένων με κεφαλαιοποίηση άνω του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων..
Η Apple, η Microsoft και η Aramco εξακολουθούν να είναι πολύ πάνω από το όριο του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων προς το παρόν, αλλά η πορεία της Alphabet θα μπορούσε να την οδηγήσει σε έξοφο από τη λίστα, εάν οι συνθήκες δεν αλλάξουν σύντομα.
Η Google έχει επισημάνει ότι η μείωση στη διαφήμιση των προϊόντων κρυπτογράφησης είχε μεγάλο αντίκτυπο στα έσοδα και οι δαπάνες για διαφημίσεις συνεχίζουν να μειώνονται καθώς η οικονομική αβεβαιότητα συνεχίζεται.

Η Amazon έγινε πρόσφατα η τελευταία εταιρεία που έπεσε κάτω από το όριο των 10 ψηφίων όσον αφορά τη κεφαλαιοποίησή της.
Ως απάντηση σε μια κακή πρόβλεψη για την εξέλιξη των κερδών και προβλέψεις για μικρότερες καταναλωτικές δαπάνες την επερχόμενη εορταστική περίοδο, ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου διέκοψε τις προσλήψεις εταιρειών για το άμεσο μέλλον.
Αν και η αποτίμηση της Tesla έχει πέσει τους τελευταίους μήνες, ο Elon Musk παραμένει αισιόδοξος για τις προοπτικές της Tesla, δηλώνοντας ότι η εταιρεία θα μπορούσε τελικά να «αξίζει περισσότερο από την Apple και τη Saudi Aramco μαζί».
Προς επίρρωση της προφητείας του, η Tesla δημοσίευσε έσοδα ρεκόρ τον περασμένο μήνα.
Οι εταιρείες που έπεσαν κάτω από το 1 τρισ. 

Αποκλίνουσες τύχες

Αν και η Apple έχει υποχωρήσει σχεδόν κατά 20% τα υψηλά, η εταιρεία τα πήγε καλύτερα από τους ομοτίμους της στον τεχνολογικό τομέα.
Στην πραγματικότητα, η Apple αξίζει τώρα όσο η Amazon, η Meta και η Alphabet μαζί.
Η Meta, από την άλλη, δεν περνάει απλώς δύσκολες στιγμές, αλλά έχει η χειρότερη επίδοση σε ολόκληρο τον δείκτη S&P 500 φέτος μέχρι στιγμής.
Οι επενδυτές αντιμετωπίζουν με δυσπισίας τον Mark Zuckerberg με το νέο του δημιόυργημα το «Metavese» – ένας κόσμος εικονικής πραγματικότητας στον οποίο οι άνθρωποι έχουν πρόσβαση μέσω ψηφιακών ακουστικών και οπτικών μέσων (π.χ. Meta Quest).
Είναι πολύ νωρίς για να αποφανθούμε εάν η Meta βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επόμενης ψηφιακής επανάστασης ή αν ξεκινά μια από τις πιο ακριβές τεχνολογικές αποτυχίες στην ιστορία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης