Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανατροπή: Οι πρόσφυγες από την Ουκρανία θα πρέπει να... πληρώνουν για τη στέγαση που τους παρέχεται στην Πολωνία - Από το 2023

Ανατροπή: Οι πρόσφυγες από την Ουκρανία θα πρέπει να... πληρώνουν για τη στέγαση που τους παρέχεται στην Πολωνία - Από το 2023
Εάν σε αυτό το διάστημα ο πρόσφυγας δεν βρει δουλειά και δεν μπορεί να νοικιάσει τη δική του κατοικία, θα πρέπει να πληρώσει το 100% για διαμονή σε κέντρα που παρέχει το κράτος

Οι πολωνικές αρχές προετοιμάζουν επικαιροποίηση του νόμου για τη βοήθεια προς τους Ουκρανούς πρόσφυγες, ο οποίος προβλέπει την εισαγωγή πληρωμής για στέγαση που παρέχεται από το κράτος.
Αυτό ανακοίνωσε τη Δευτέρα 7/11 στον αέρα του ραδιοφωνικού σταθμού RMF ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της Πολωνίας, Schefernaker.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τώρα στην Πολωνία 85 χιλιάδες πρόσφυγες από την Ουκρανία ζουν σε μέρη που πληρώνει το κράτος.
«Θέλουμε να εισαγάγουμε έναν μηχανισμό που θα επιτρέπει σε άτομα που έχουν ήδη προσαρμοστεί στην Πολωνία να συμμετέχουν στην πληρωμή αυτών των θέσεων», είπε, τονίζοντας ότι αυτό αφορά πρωτίστως τη στέγαση.
Όπως διαβεβαίωσε ο Schefernaker, η Πολωνία θα συνεχίσει να παρέχει βοήθεια με στέγαση σε ηλικιωμένους, ανάπηρους και μητέρες πολύτεκνων που έφτασαν πρόσφατα. «Αλλά υπάρχουν άνθρωποι που τα καταφέρνουν πλήρως», τόνισε. "Έχουν προσαρμοστεί, εργάζονται, άρχισαν να ζουν κανονικά. Από αυτή την άποψη, θέλουμε να συμμετάσχουν στην πληρωμή για τη ζωή τους", είπε ο Schefernaker.
Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, το πρώτο τρίμηνο η πληρωμή θα είναι στο 50%.
Εάν σε αυτό το διάστημα ο πρόσφυγας δεν βρει δουλειά και δεν μπορεί να νοικιάσει τη δική του κατοικία, θα πρέπει να πληρώσει το 100% για διαμονή σε κέντρα που παρέχει το κράτος.
Σύμφωνα με την πολωνική συνοριακή υπηρεσία, από τις 24 Φεβρουαρίου, περισσότεροι από 7,56 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εισέλθει στην Πολωνία από την Ουκρανία, 5,76 εκατομμύρια έχουν επιστρέψει.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης