Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Σηματοδοτεί πράγματι η εκλογή Bardella στην ηγεσία της εθνικιστικής δεξιάς το τέλος της εποχής Le Pen;

Γαλλία: Σηματοδοτεί πράγματι η εκλογή Bardella στην ηγεσία της εθνικιστικής δεξιάς το τέλος της εποχής Le Pen;
Ο Εθνικός Συναγερμός εξέλεξε νέο πρόεδρο, ο οποίος για πρώτη φορά δεν προέρχεται από την οικογένεια le Pen. Μήπως όμως πρόκειται απλά για μια στρατηγική κίνηση της Marine Le Pen;
Σχετικά Άρθρα

Θα μπορούσε να είναι τέλος εποχής ή ευρηματική στρατηγική της εθνικίστριας σούπερ σταρ της Γαλλίας Marine Le Pen, αναρωτιέται σε ανταποκρισή της από το Πσαρίσι η Deutche Welle..
Για πρώτη φορά στα 50 χρόνια της ιστορίας του, η δεξιά του Εθνικού Συναγερμού δεν θα έχει επικεφαλής ένα μέλος της οικογένειας Le Pen.
Την ηγεσία του κόμματος ανέλαβε πριν τρεις μέρες ο εκλεκτός της Le Pen  και μέχρι πρότινος υπηρεσιακός Πρόεδρος, Jordan Bardella.
Ο 27χρόνος Bardella ανελίχθηκε απότομα στο κόμμα υπό την ηγεσία της Le Pen.
Με επιθετική ρητορική οικειοποιήθηκε τα δεξιά εθνικά θέματα και άφησε ελεύθερο το πεδίο στη Λεπέν σε όσα ζητήματα προκαλούν συμπάθειες έξω από τους ακροδεξιούς κύκλους.
Η αλλαγή στην ηγεσία δε σημαίνει βέβαια ότι η Le Pen θα παραδώσει τα ηνία.

Ο Εθνικός Συναγερμός θέλει περισσότερα

Διότι μετά από μια εξαιρετικά επιτυχημένη εκλογική χρονιά στην οποία το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, ο Εθνικός Συναγερμός, ενισχύθηκε στην Εθνοσυνέλευση , είναι λογικό η ηγετική του ομάδα να θέλει περισσότερα.
Αποσκοπεί σε μεγαλύτερη επιρροή στις περιφέρειες και στο Μέγαρο των Ηλυσίων, με άλλα λόγια στις περιφερειακές εκλογές το 2026 και τις προεδρικές εκλογές του 2027.

Η 54χρονη Le Pen έφερε φέτος αποτελέσματα ρεκόρ για το κόμμα της, όμως δεν είναι ακόμη σαφές εάν θα κάνει την τέταρτη απόπειρά της για το ανώτατο κρατικό αξίωμα το 2027.
Μετά τις φετινές εκλογές πήρε την απόφασή αντί να επιστρέψει στην ηγεσία του κόμματος να ηγηθεί της ραγδαία διογκωμένης κοινοβουλευτικής ομάδας στην εθνοσυνέλευση.
«Πιστεύει ότι για το 2027, θα φανεί πιο χρήσιμη στην Εθνοσυνέλευση, διότι η έλλειψη αξιοπιστίας της Εθνικής Συσπείρωσης μπορεί μόνο να αντισταθμιστεί με την ποιότητα του νομοθετικού έργου», λέει ο πολιτικός επιστήμονας Jean Yves Camus στο Γερμανικό Πρακτορείου Ειδήσεων.

Υποψήφια υπεράνω κομματικών διαφορών

Και ενώ για τον ειδικό σε ζήτηματα ακροδεξιάς Canus, είναι πιθανό να κατέβει ο νέος επικεφαλής του Εθνικού Συναγερμού σε πέντε χρόνια ως υποψήφιος στο ρινγκ, η παραίτηση Le Pen από την ηγεσία του κόμματος θα μπορούσε να είναι επίσης μέρος της στρατηγικής της για το 2027.
Ήδη τον περασμένο Σεπτέμβριο παρέδωσε την ηγεσία του Εθνικού Συναγερμού προσωρινά στον πρώην αντιπρόεδρο και προστατευόμενο της, Bardella.
Ο λόγος: Ήθελε να είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές, η οποία να είναι υπεράνω των κομματικών διαφορών και να απευθύνεται σε όλους τους πολίτες.
Είναι λοιπόν πιθανό η Marine le Pen να ακολουθεί ακριβώς αυτό γραμμή και τώρα για να κερδίσει περισσότερους ψηφοφόρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης