Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova: Είμαστε έτοιμοι για επανέναρξη συνομιλιών με την Ουκρανία - Συζητήσεις με ΗΠΑ για τη μείωση των πυρηνικών - Βολές κατά Scholz

Zakharova: Είμαστε έτοιμοι για επανέναρξη συνομιλιών με την Ουκρανία - Συζητήσεις με ΗΠΑ για τη μείωση των πυρηνικών - Βολές κατά Scholz
Η υψηλόβαθμη αξιωματούχος του Κρεμλίνου επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν συνομιλίες με τις ΗΠΑ πάνω στη συνθήκη για τη μείωση των πυρηνικών, ενώ παράλληλα παραδέχθηκε ότι οι δύο πλευρές έχουν κατά καιρούς συνομιλίες
Σχετικά Άρθρα

«Είμαστε ακόμα ανοιχτοί σε διαπραγματεύσεις. Δεν τις αρνηθήκαμε ποτέ, είμαστε έτοιμοι να τις διεξαγάγουμε, φυσικά, λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικότητες που αναδεικνύονται αυτή τη στιγμή», δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Zakharova σε ενημέρωση την Τετάρτη 9/11.
Η Ουάσιγκτον, πρόσθεσε επίσης η ίδια, πρέπει να εγκαταλείψει την πίεση στη Μόσχα και την περαιτέρω εμπλοκή στη σύγκρουση στην Ουκρανία προκειμένου να συνεχιστεί ο διάλογος σύμφωνα με την Zakharova.
«Είμαστε έτοιμοι για κανονική δουλειά όταν και εάν η Ουάσιγκτον συνειδητοποιήσει τη ματαιότητα να ασκεί πίεση στη Μόσχα και να την παρασύρει περαιτέρω στη σύγκρουση στην Ουκρανία, η οποία αντιμετωπίζει την ίδια ταπεινωτική ήττα για τις Ηνωμένες Πολιτείες όπως συνέβη στο Βιετνάμ και Αφγανιστάν», πρόσθεσε η ρωσίδα ΥΠΕΞ.

Βολές κατά Γερμανίας για τα όπλα

Την ίδια ώρα, η Zakharova επέκρινε το Βερολίνο, λέγοντας ότι η Γερμανία, αντί να σπρώξει την Ουκρανία σε διαπραγματεύσεις, την προμηθεύει με όπλα.
«Αντί να χρησιμοποιήσει την επιρροή της στο καθεστώς του Κιέβου, η γερμανική πλευρά, σε αντίθεση με τους δικούς της νόμους και κανονισμούς που απαγορεύουν την εξαγωγή φονικών όπλων σε περιοχές κρίσης και ζώνες ένοπλων συγκρούσεων, συνεχίζει να εφοδιάζει την Ουκρανία με διάφορα οπλικά συστήματα, ενθαρρύνοντας έτσι τη συνέχιση των εχθροπραξιών με κάθε κόστος», πρόσθεσε.

Συζητήσεις με ΗΠΑ για τα πυρηνικά 

Σύμφωνα, δε, με το Reuters η υψηλόβαθμη αξιωματούχος του Κρεμλίνου επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν συνομιλίες με τις ΗΠΑ πάνω στη συνθήκη για τη μείωση των πυρηνικών, ενώ παράλληλα παραδέχθηκε ότι οι δύο πλευρές έχουν κατά καιρούς συνομιλίες.

khersonmap.jpg

Τι είχε πει ο πρόεδρος της Ουκρανίας (8/11)

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky έχει αφήσει να εννοηθεί χθες 8/11 ότι είναι ανοιχτός σε ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία αλλά επιμένει στις απαιτήσεις του Κιέβου.
Ο Ζελένσκι επανέλαβε ότι οι όροι του για διάλογο παραμένουν οι: επιστροφή όλων των κατεχόμενων εδαφών της Ουκρανίας, αποζημίωση για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον πόλεμο και η δίωξη των εγκλημάτων πολέμου.
Υπενθυμίζεται ότι η εφημερίδα Washington Post έγραψε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ενθαρρύνουν κατ’ ιδίαν την Ουκρανία να σηματοδοτήσει ότι είναι ανοιχτή σε συνομιλίες με τη Ρωσία, αφού ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απέκλεισε τις διαπραγματεύσεις όσο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκεται στην εξουσία.
Τα δυτικά όπλα και η δυτική βοήθεια είναι το «κλειδί» στην προσπάθεια της Ουκρανίας αντιμετωπίσει την εισβολή στην Ουκρανία. «Αυτό σημαίνει ότι το Κίεβο δεν μπορεί να μην προσμετρήσει πώς βλέπουν τον πόλεμο ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση», σύμφωνα με τον πολιτικό αναλυτή Volodymyr Fesenko.

Zelensky: Περίπου 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα

«Ο Zelensky προσπαθεί να κάνει έναν ελιγμό επειδή η υπόσχεση για διαπραγματεύσεις δεν υποχρεώνει το Κίεβο σε τίποτα, αλλά καθιστά δυνατή τη διατήρηση της υποστήριξης των δυτικών εταίρων», δήλωσε ο Fesenko, επικεφαλής της ανεξάρτητης δεξαμενής σκέψης Penta Center με έδρα το Κίεβο και προσθέτει:
«Η κατηγορηματική άρνηση συνομιλιών είναι στα χέρια του Κρεμλίνου, οπότε ο Ζελένσκι αλλάζει τακτική και μιλάει για τη δυνατότητα διαλόγου, αλλά υπό όρους».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης