Τελευταία Νέα
Διεθνή

Destexhe (Βέλγιο): Μία διαιρεμένη Ρωσία θα είναι εφιάλτης για την Ευρώπη – Καλύτερα να αποδεχθούμε μία διχοτομημένη Ουκρανία

Destexhe (Βέλγιο): Μία διαιρεμένη Ρωσία θα είναι εφιάλτης για την Ευρώπη – Καλύτερα να αποδεχθούμε μία διχοτομημένη Ουκρανία
Να αποδεχθούμε την παρούσα κατάσταση στην Ουκρανία, προτρέπει ο Βέλγος πολιτικός

«Εάν διαιρεθεί, η Ρωσία αυτό θα είναι εφιάλτης για την Ευρώπη, καθώς χιλιάδες πρόσφυγες, συμπεριλαμβανομένων τρομοκρατών, θα συρρέουν εδώ.
Οι χώρες της ΕΕ θα μπορούσαν να εξετάσουν τη διχοτόμηση της Ουκρανίας αντ' αυτού», όπως δήλωσε ο Βέλγος γερουσιαστής Alain Destexhe.
Ο Βέλγος πολιτικός πρότεινε να φανταστεί κανείς πώς θα μπορούσε να τελειώσει μια σύγκρουση με τη Μόσχα, ειδικά μια πυρηνική.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση του Biden είναι αυτή που οδηγεί την Ευρώπη σε αυτή την εξέλιξη.

Οι αποδείξεις

Ο Destexhe εκτιμά πως οι στρατιωτικές εκστρατείες των ΗΠΑ στη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη χρησιμεύουν ως απόδειξη.
«Στην καλύτερη περίπτωση, είναι μια υπερεθνικιστική, επιθετική και εκδικητική δύναμη που θα νικήσει.
Στη χειρότερη περίπτωση, η Ρωσία θα εκραγεί όπως έκανε η Σοβιετική Ένωση το 1991, ο Καύκασος θα πνιγεί από φωτιά και αιματοχυσία, εκατομμύρια πρόσφυγες θα έλθουν στην Ευρώπη (αλλά όχι στις ΗΠΑ) που την καθιστούν εστία ισλαμικής τρομοκρατίας.
Η Ρωσία, ή ό,τι έχει απομείνει από αυτήν, θα γίνει εφιάλτης για την Ευρώπη», είπε ο Βέλγος γερουσιαστής ζητώντας αναθεώρηση της πολιτικής έναντι της Ρωσίας και της Ουκρανίας.
Κατά τη γνώμη του, η ΕΕ θα πρέπει να εξετάσει τη διχοτόμηση της Ουκρανίας, διότι μετά το 2014 «ο μισός πληθυσμός (...) δεν αισθάνεται ούτως ή άλλως πολίτες αυτής της χώρας».
Επιπλέον, ο Destexhe πιστεύει ότι ο πληθυσμός της Ευρώπης μπορεί να αντιμετωπίσει σημαντικές δυσκολίες, όπως η φτωχοποίηση, λόγω των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης