Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Spiegel αφαίρεσε τα άρθρα του για την υπόθεση των 38 προσφύγων που είχαν εγκλωβιστεί σε νησίδα στον Έβρο

Το Spiegel αφαίρεσε τα άρθρα του για την υπόθεση των 38 προσφύγων που είχαν εγκλωβιστεί σε νησίδα στον Έβρο
Σε διευκρίνισή του, η οποία ανέβηκε στην θέση άρθρου για τους 38 πρόσφυγες όπου χαρακτήριζε τα ευρωπαϊκά σύνορα ως «παγίδα θανάτου», το γερμανικό μέσο επικαλείται αμφιβολίες σχετικά με την αξιοπιστία του αρχικού ρεπορτάζ

Το περιοδικό Der Spiegel κατέβασε τα άρθρα του αναφορικά με την υπόθεση των 38 προσφύγων από τη Συρία, οι οποίοι είχαν παγιδευτεί σε νησίδα στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.
Σε διευκρίνισή του, η οποία ανέβηκε στην θέση άρθρου για τους 38 πρόσφυγες όπου χαρακτήριζε τα ευρωπαϊκά σύνορα ως «παγίδα θανάτου», το γερμανικό μέσο επικαλείται αμφιβολίες σχετικά με την αξιοπιστία του αρχικού ρεπορτάζ.
Πλέον στην ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού αναφέρεται το εξής μήνυμα: «Σε αυτό το σημείο υπήρχε δημοσίευμα για την τύχη μιας ομάδας προσφύγων στον ελληνοτουρκικό ποταμό Έβρο το καλοκαίρι του 2022. Υπάρχουν πλέον αμφιβολίες για την προηγούμενη περιγραφή του τι συνέβη εκείνη την εποχή. Ως εκ τούτου, έχουμε αφαιρέσει προσωρινά αρκετές αναρτήσεις σχετικά με αυτό το θέμα από τον ιστότοπό μας. Εξετάζουμε τις αναφορές μας και, μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα, αποφασίζουμε εάν θα αναδημοσιεύσουμε ή όχι τα άρθρα σε διορθωμένη και ενημερωμένη μορφή».

spiegel.jpg.webp
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης