Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ανάπτυξη 0,4% το γ' τρίμηνο 2022 - Καλύτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Γερμανία: Ανάπτυξη 0,4% το γ' τρίμηνο 2022 - Καλύτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Με ρυθμό 0,4% έτρεξε η οικονομία της Γερμανίας το γ΄τρίμηνο 2022
Με ρυθμό 0,4% έτρεξε η οικονομία της Γερμανίας το γ΄τρίμηνο 2022, λίγο περισσότερο από ό,τι αρχικά είχε θεωρηθεί, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή.
Η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία Destatis δήλωσε ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν αναπτύχθηκε κατά 0,4%, αντί για 0,3% που είχε αναφερθεί στην πρώτη ανάγνωση.
Το γερμανικό ΑΕΠ είναι αυξημένο κατά 1,2% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, αντί για το 1,1% της αρχικής εκτίμησης.
Πρόκειται για μία απότομη επιβράδυνση από το 1,7% του δεύτερου τριμήνου, όταν η οικονομία είχε ακόμη δυναμική από τη μεταπανδημική της επανεκκίνηση.
Οι αναλυτές εξακολουθούν να αναμένουν ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα διολισθήσει σε ύφεση το επόμενο έτος, καθώς οι επιπτώσεις του φετινού σοκ των τιμών της ενέργειας πλήττουν τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τους καταναλωτές.
Η ανάπτυξη έχει οδηγό την απελευθέρωση της συσσωρευμένης ζήτησης για ταξίδια στο πρώτο καλοκαίρι χωρίς Covid από το 2019.
Η ιδιωτική κατανάλωση αυξήθηκε κατά 1,0% από το δεύτερο τρίμηνο.
Επιπλέον, η άμβλυνση των συμφορήσεων στην αλυσίδα εφοδιασμού επέτρεψε στις επενδύσεις σε εξοπλισμό να αυξηθούν κατά 2,7%.
Αντίθετα, οι κατασκευές αποτέλεσαν τροχοπέδη για την παραγωγή και η αύξηση των εξαγωγών κατά 2,0% αντισταθμίστηκε από μεγαλύτερη αύξηση των εισαγωγών, κυρίως λόγω της εκτίναξης των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης