Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Και επισήμως στον κατάλογο των εξτρεμιστικών οργανώσεων Facebook και Instagram

Ρωσία: Και επισήμως στον κατάλογο των εξτρεμιστικών οργανώσεων Facebook και Instagram
Τον Μάρτιο, το περιφερειακό δικαστήριο Tverskoy της Μόσχας επικύρωσε την απαίτηση του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα και αναγνώρισε τη δραστηριότητα του Instagram και του Facebook που ανήκουν στη Meta ως εξτρεμιστική και την απαγόρευσε στη Ρωσία

Στον κατάλογο των εξτρεμιστικών οργανώσεων περιελήφθησαν οι πλατφόρμες της Meta ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης την Παρασκευή 25/11/2022.
Τον Οκτώβριο 2022, το υπουργείο ενημέρωσε τον κατάλογό του για τις δημόσιες ενώσεις και τις θρησκευτικές οργανώσεις, οι οποίες πρόκειται να ανασταλούν ή να απαγορευθούν με δικαστικές αποφάσεις βάσει του ομοσπονδιακού νόμου για την καταπολέμηση εξτρεμιστικών δραστηριοτήτων.
«Meta Platforms, μια αμερικανική πολυεθνική εισηγμένη εταιρεία που πουλά τα ακόλουθα προϊόντα: κοινωνικά δίκτυα Facebook και Instagram (απόφαση του περιφερειακού δικαστηρίου Tverskoy της Μόσχας της 21ης Μαρτίου 2022 και η εφετειακή απόφαση του δικαστικού τμήματος αστικών υποθέσεων του Δικαστηρίου της Μόσχας στις 20 Ιουνίου, 2022)», αναφέρει η εγγραφή στο μητρώο των εξτρεμιστικών οργανώσεων.
Τον Μάρτιο, το περιφερειακό δικαστήριο Tverskoy της Μόσχας επικύρωσε την απαίτηση του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα και αναγνώρισε τη δραστηριότητα του Instagram και του Facebook που ανήκουν στη Meta ως εξτρεμιστική και την απαγόρευσε στη Ρωσία.
Η κίνηση ακολούθησε την απόφαση του Meta να άρει προσωρινά την απαγόρευση ανάρτησης κλήσεων για βία κατά Ρώσων υπηκόων από κατοίκους πολλών χωρών.
Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας άσκησε ποινική δίωξη με κατηγορίες για έκκληση για βία κατά και δολοφονίες Ρώσων. Ωστόσο, αποφασίστηκε να μην αποκλειστεί το WhatsApp messenger, που ανήκει επίσης στη Meta.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης