Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στιγμή - ορόσημο: Rolls-Royce και η EasyJet ανακοίνωσαν επαναστατικές ανακαλύψεις στον νέο κόσμο της αεροπορίας

Στιγμή - ορόσημο: Rolls-Royce και η EasyJet ανακοίνωσαν επαναστατικές ανακαλύψεις στον νέο κόσμο της αεροπορίας
Οι δύο εταιρείες έχουν βάλει στόχο να αποδείξουν ότι το υδρογόνο μπορεί να τροφοδοτήσει με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα τους κινητήρες της πολιτικής αεροπορίας και ήδη σχεδιάζουν μια δεύτερη σειρά δοκιμών, με φιλόδοξα μακροπρόθεσμα σχέδια για μελλοντικές πτητικές δοκιμές

Rolls-Royce και η EasyJet επιβεβαίωσαν σήμερα ότι πέτυχαν ένα νέο ορόσημο στην αεροπορία με την πρώτη λειτουργία στον κόσμο ενός σύγχρονου αεροκινητήρα υδρογόνου.
Οι δοκιμές εδάφους της αρχικής πειραματικής μηχανής διεξήχθησαν χρησιμοποιώντας πράσινο υδρογόνο που παράγεται από την αιολική και παλιρροιακή ισχύ. Η δοκιμή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την απόδειξη ότι το υδρογόνο μπορεί να χρησιμεύσει ως καύσιμο αερομεταφορών με ουδέτερου άνθρακα στο μέλλον και αποτελεί βασικό σημείο απόδειξης στις στρατηγικές απανθρακοποίησης τόσο της Rolls-Royce όσο και της EasyJet.
Οι δύο εταιρείες έχουν βάλει στόχο να αποδείξουν ότι το υδρογόνο μπορεί να τροφοδοτήσει με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα τους κινητήρες της πολιτικής αεροπορίας και ήδη σχεδιάζουν μια δεύτερη σειρά δοκιμών, με φιλόδοξα μακροπρόθεσμα σχέδια για μελλοντικές πτητικές δοκιμές.
Η δοκιμή διεξήχθη σε μια εξωτερική μονάδα δοκιμών στο Υπουργείο Άμυνας, Boscombe Down, Ηνωμένο Βασίλειο, χρησιμοποιώντας ένα τροποποιημένο Rolls-Royce AE 2100-A turbojet. 
Το πράσινο υδρογόνο για τις δοκιμές παρασχέθηκε από το EMEC (Ευρωπαϊκό Κέντρο Θαλάσσιας Ενέργειας), το οποίο παρήχθη με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη μονάδα παραγωγής και δοκιμών υδρογόνου Eady Tidal στα νησιά Orkney, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

https://defensearabia.com/wp-content/uploads/2022/11/rolls-royce-

Ο Grant Shapps, Υπουργός Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής, δήλωσε: «Το Ηνωμένο Βασίλειο ηγείται της παγκόσμιας στροφής προς τις πτήσεις χωρίς ενοχές και η σημερινή δοκιμαστική οδήγηση από τη Rolls-Royce και την EasyJet είναι μια συναρπαστική δοκιμή για το πώς μπορεί να αλλάξει αυτή η εμπορική καινοτομία. Ο τρόπος που ζούμε τη ζωή μας.»
«Πρόκειται για μια αληθινή βρετανική ιστορία επιτυχίας, με τον κινητήρα αεριωθουμένων που τροφοδοτείται από υδρογόνο που παράγεται σήμερα χρησιμοποιώντας παλιρροϊκή και αιολική ενέργεια από τα νησιά Όρκνεϊ στη Σκωτία – ένα σαφές παράδειγμα του πώς μπορούμε να συνεργαστούμε για να κάνουμε τις πτήσεις πιο καθαρές δημιουργώντας θέσεις εργασίας σε ολόκληρη τη χώρα. ”
Ο Grazia Vittadini, Chief Technology Officer, Rolls-Royce, δήλωσε: «Η επιτυχία της δοκιμής υδρογόνου είναι ένα συναρπαστικό ορόσημο. Ανακοινώσαμε τη συνεργασία μας με την easyJet τον Ιούλιο και έχουμε ήδη ξεκινήσει καλά με αυτό το ιστορικό ορόσημο. Πιέζουμε τα όρια της καινοτομίας για να διερευνήσουμε τις δυνατότητες απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές του υδρογόνου, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην αναμόρφωση του μέλλοντος της αεροπορίας».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης