Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Έφοδος της οικονομικής αστυνομίας σε σπίτια του Panzeri - Προς έκδοση στο Βέλγιο η σύζυγος και η κόρη του

Ιταλία: Έφοδος της οικονομικής αστυνομίας σε σπίτια του Panzeri - Προς έκδοση στο Βέλγιο η σύζυγος και η κόρη του
O Antonio Panzeri έχει ήδη συλληφθεί από τις βελγικές αρχές
Σχετικά Άρθρα
Η οικονομική αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στα σπίτια του πρώην ευρωβουλευτή Antonio Panzeri και κατάσχεσε 17.000 ευρώ από κατοικία του έξω από το Μιλάνο.
Στο σπίτι του στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, βρέθηκαν εξάλλου 500.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τα 17.000 ευρώ κατασχέθηκαν μετά από έφοδο στη μονοκατοικία του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή, Antonio Panzeri, ο οποίος κρατείται στις Βρυξέλλες, στα πλαίσια των ερευνών για σκάνδαλο διαφθοράς, σε χωριό έξω από το Μπέργκαμο της βόρειας Ιταλίας.
Στην συγκεκριμένη μονοκατοικία βρίσκεται, σε κατ΄ οίκον περιορισμό και απομόνωση, η σύζυγος του Panzeri Maria Dolores Coleonni.
Η κόρη της, βρίσκεται επίσης σε κατ΄οίκον περιορισμό, σε άλλο διαμέρισμα.
Οι δύο γυναίκες δεν μπορούν να έχουν καμία επαφή με δημοσιογράφους ή συγγενείς και τα κινητά τους τηλέφωνα έχουν κατασχεθεί.
Παράλληλα, σε έφοδο που πραγματοποιήθηκε σε άλλο διαμέρισμα του Panzeri στο Μιλάνο, σύμφωνα με πληροφορίες, κατασχέθηκαν έγγραφα και υπολογιστές.
Η εφημερίδα Corriere della Sera προσθέτει ότι «η έφοδος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έρευνας των Βρυξελλών για φερόμενη δωροδοκία από το Κατάρ και το Μαρόκο, ως αντάλλαγμα για μια υποστηρικτική σχέση με μέρος του Ευρωκοινοβουλίου».
Συν τοις άλλοις, οι ιταλικές εισαγγελικές αρχές συναίνεσαν στο αίτημα έκδοσης στο Βέλγιο της συζύγου του Antonio Panzeri και της κόρης του, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση RAI.
Ο συνήγορος τους είχε αντιταχθεί στο αίτημα των βελγικών αρχών να εκδοθούν στις Βρυξέλλες, ζητώντας περιθώριο μιας εβδομάδας για να μελετήσει τη δικογραφία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης