Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή στον Λευκό Οίκο για τον Musk: «Επικίνδυνες και αηδιαστικές οι δηλώσεις κατά του Fauci»

Οργή στον Λευκό Οίκο για τον Musk: «Επικίνδυνες και αηδιαστικές οι δηλώσεις κατά του Fauci»
O Μusk ζήτησε την ποινική δίωξη του Fauci
Σχετικά Άρθρα
Την οργισμένη αντίδραση του Λευκού Οίκου προκάλεσε η δημόσια καταδίκη από τον δισεκατομμυριούχο Elon Musk του κορυφαίου Αμερικανού αξιωματούχου για θέματα υγείας Anthony Fauci.
 Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre, ανέφερε χαρακτηριστικά:
"Είναι αηδιαστικές και έχουν πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα, και θα συνεχίσουμε να είμαστε πολύ σαφείς γι' αυτό", δήλωσε η Jean-Pierre τη Δευτέρα.
Η ίδια εξήρε τους χειρισμούς του Fauci σε κρίσεις δημόσιας υγείας, συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας.
Ο Musk κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου είχε γράψει στο Twitter: "Οι αντωνυμίες μου είναι Prosecute/Fauci" (να διωχθεί ο Fauci).
Καθώς το tweet έγινε viral, ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter και της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla απάντησε στη δική του ανάρτηση, προσθέτοντας: "Η αλήθεια έχει απήχηση".

Απειλές κατά της ζωής του Fauci

Ο Fauci, ο οποίος δήλωσε ότι σχεδίαζε να αποσυρθεί τον Δεκέμβριο ως κορυφαίος ιατρικός σύμβουλος του προέδρου Joe Biden και κορυφαίος αξιωματούχος των ΗΠΑ για τις μολυσματικές ασθένειες, έχει ασχοληθεί με τα ακανθώδη ζητήματα γύρω από τις κρίσεις υγείας, από το HIV/AIDS έως τη γρίπη των πτηνών και τον Έμπολα.
Ο βετεράνος ανοσολόγος έχει διατελέσει σύμβουλος επτά προέδρων των ΗΠΑ, αρχής γενομένης από τον Ρεπουμπλικανό Ronald Reagean, και έχει πάνω από 50 χρόνια δημόσιας υπηρεσίας.
Αλλά ήταν ο χειρισμός του COVID - και οι ωμές εκτιμήσεις του από το βήμα του Λευκού Οίκου ότι οι Αμερικανοί έπρεπε να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους ενόψει της πανδημίας - που τον έκαναν ήρωα για τους υποστηρικτές της δημόσιας υγείας, ενώ υπηρετούσε υπό τον πρώην πρόεδρο Donald Trump.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέχουν την πρώτη θέση στον κόσμο σε καταγεγραμμένους θανάτους από COVID-19 με περισσότερους από ένα εκατομμύριο.
Ο Fauci έχει πει ότι έχει αντιμετωπίσει απειλές κατά της ζωής του.
Υπέμεινε επικρίσεις από τον Trump και από διάφορους συντηρητικούς που αντιτάχθηκαν σε δικλείδες ασφαλείας, όπως ο εμβολιασμός, η κοινωνική αποστασιοποίηση και η συγκάλυψη, τις οποίες υποστήριξε για να προσπαθήσει να περιορίσει τη θανατηφόρα δράση της πανδημίας, σημειώνει το Reuters.
Οι Ρεπουμπλικανοί απείλησαν επίσης να εξετάσουν τον Fauci εάν αποκτήσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου στις ενδιάμεσες εκλογές, στις οποίες κέρδισαν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ωστόσο οι Δημοκρατικοί διατήρησαν οριακά τον έλεγχο της Γερουσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης