Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εξαντλούνται τα αποθέματα όπλων της Ουκρανίας – Το Κίεβο ξοδεύει πυρομαχικά με εκρηκτικούς ρυθμούς

Εξαντλούνται τα αποθέματα όπλων της Ουκρανίας – Το Κίεβο ξοδεύει πυρομαχικά με εκρηκτικούς ρυθμούς
Η Ρωσία εξακολουθεί να διατηρεί ένα τεράστιο οπλοστάσιο πυραύλων κρουζ
Σχετικά Άρθρα
Για εξάντληση των αποθεμάτων όπλων της Ουκρανίας λόγω της πολεμικής σύγκρουσης με τη Ρωσία κάνουν λόγο οι Financial Times, οι οποίοι επισημαίνουν πως το Κίεβο ξοδεύει με εκρηκτικούς ρυθμούς τα πυρομαχικά.
Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα υποστηρίζει πως εξαντλούνται τα πυρομαχικά στα συστήματα αεράμυνας της Ουκρανίας.
«Το Κίεβο ξοδεύει πυρομαχικά με τρομακτικούς ρυθμούς» επισημαίνουν οι FT, κάνοντας λόγο για εξάντληση πυρομαχικών και ανταλλακτικών για τα αντιαεροπορικά συστήματα S300 και Buk, τα οποία αποτελούν άλλωστε και την αεράμυνα της Ουκρανίας.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τους FT, η Ρωσική Ομοσπονδία «εξακολουθεί να διαθέτει ένα τεράστιο οπλοστάσιο πυραύλων κρουζ» με τον Oleksiy Melnik από το think tank Razumkov στο Κίεβο να τονίζει ότι «οι εικασίες ότι η Ρωσία μπορεί με κάποιο τρόπο να ξεμείνει από πυραύλους, μάλλον δεν συνιστά και την καλύτερη στρατηγική».
Σημειώνεται πως κατά τη Σύνοδο της G7, τα κράτη – μέλη δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν να προμηθεύουν με όπλα το Κίεβο, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην παροχή συστημάτων αεράμυνας.

ΗΠΑ: Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν πυρομαχικά δεκαετιών

Πάντως, οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις κάνουν χρήση πυρομαχικών πολλών δεκαετιών σε μια προσπάθεια να διατηρήσει την ισχύ της ύστερα από 10 μήνες πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία.
Όπως μεταδίδει το Reuters, Αμερικάνος αξιωματούχος αναφέρει ότι η Ρωσία αντλεί πυρομαχικά από τα αποθέματα της, κάτι που σημαίνει και την πρόθεση της να χρησιμοποιήσει πυρομαχικά που είχαν κατασκευαστεί πριν από πάνω από 40 χρόνια.
Αυτό εν πολλοίς σημαίνει ότι τα όπλα αυτά έχουν υψηλά ποσοστά αποτυχίας.
«Όταν χρησιμοποιείς τέτοια όπλα, σταυρώνεις τα δάκτυλα σου και ελπίζεις ότι θα πυροδοτηθεί ή όταν προσγειωθεί στο στόχο, ότι θα εκραγεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης