Τελευταία Νέα
Διεθνή

Antonov (Ρωσία): Το φάντασμα της ΕΣΣΔ στοιχειώνει ακόμη τον Λευκό Οίκο – Οι ΗΠΑ ενθάρρυναν την ουκρανική εχθρότητα απέναντι στη Μόσχα

Antonov (Ρωσία): Το φάντασμα της ΕΣΣΔ στοιχειώνει ακόμη τον Λευκό Οίκο – Οι ΗΠΑ ενθάρρυναν την ουκρανική εχθρότητα απέναντι στη Μόσχα
Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τη Ρωσία για να δικαιολογήσουν  τις πρωτοφανείς στρατιωτικές τους δαπάνες
Σχετικά Άρθρα
Οι αμερικανικές αρχές εξακολουθούν να καθοδηγούνται από τη λογική του Ψυχρού Πολέμου στην πολιτική τους απέναντι στη Ρωσία, επισημαίνει ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον Anatoly Antonov σε άρθρο του στο Newsweek.
«Η Ουάσιγκτον φαίνεται να χρειάζεται να επιβάλλεται συνεχώς μέσω του ανταγωνισμού με τη Ρωσία.
Φαίνεται ότι το "φάντασμα" της Σοβιετικής Ένωσης εξακολουθεί να στοιχειώνει τους διαδρόμους εξουσίας στην αμερικανική πρωτεύουσα και ο "Παλαιός Πόλεμος" δεν έχει τελειώσει», σημειώνει.
Στο πλαίσιο της σύγκρουσης στην Ουκρανία, ο διπλωμάτης υποστηρίζει ότι ήταν πολύ πιο εύκολο για την Ουάσιγκτον να εδραιώσει στην κοινωνία εντός των ΗΠΑ και στο δυτικό στρατόπεδο συνολικά την εικόνα ενός «ξένου εχθρού που υπονομεύει τις αξίες του δημοκρατικού κόσμου».
«Ταυτόχρονα, μπορεί κανείς πάντα να μεταφέρει την ευθύνη για τα δικά τους προβλήματα και τους λάθος υπολογισμούς στη Ρωσία και να χρησιμοποιεί τη Μόσχα για να δικαιολογήσει τις πρωτοφανείς στρατιωτικές της δαπάνες», προσθέτει ο Antonov.

Καταστρέφονται οι αμοιβαία επωφελείς δεσμοί Ρωσίας - ΕΕ


Υπογραμμίζει επίσης, πως με πρόσχημα τις εξελίξεις στην Ουκρανία, η αμερικανική κυβέρνηση καταστρέφει τους αμοιβαία επωφελείς δεσμούς «μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης, καθιστώντας την τελευταία πλήρως εξαρτημένη από την Ουάσιγκτον».
Ο Ρώσος πρέσβης επισημαίνει ότι για δεκαετίες μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, οι ΗΠΑ εργάστηκαν σκόπιμα «για να δημιουργήσουν ένα αντιρωσικό έρεισμα στο ουκρανικό έδαφος» με κυβερνητικά και μη κυβερνητικά μέσα.
Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, οι ΗΠΑ «ενθάρρυναν την εχθρότητα απέναντι σε οτιδήποτε ρωσικό».
Στις 24 Φεβρουαρίου 2022, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin άρχισε μία ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία μετά από αίτημα για βοήθεια από τους ηγέτες των δημοκρατιών του Donbass.
Μετά από αυτό, οι ΗΠΑ, η ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και μια σειρά από άλλες χώρες επέβαλαν κυρώσεις εναντίον Ρώσων φυσικών και νομικών προσώπων.
Επιπλέον, οι δυτικές χώρες άρχισαν να προμηθεύουν όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό στο Κίεβο αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης