Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση σε Donetsk, Luhansk, Kherson, Zaporizhia

Putin: Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση σε Donetsk, Luhansk, Kherson, Zaporizhia
Οι πολίτες της Ρωσίας που ζουν εκεί βασίζονται σε εσάς είπε ο Putin απευθυνόμενος στους εργαζόμενους στα σώματα ασφαλείας
Σχετικά Άρθρα
(upd) Στην παραδοχή ότι είναι εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Donetsk και του Luhansk και στις περιοχές της Kherson και της Zaporizhia προχώρησε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, ο οποίος υποστήριξε πως η προστασία του πληθυσμού, των δικαιωμάτων και των ελευθεριών τους, σε αυτές τις νέες περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας, είναι καθήκον των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας.
Σε ομιλία του για την Ημέρα των Εργαζομένων των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Putin είπε ότι πράγματι οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν δύσκολο έργο στις νέες αυτές περιοχές της Ρωσίας, ενώ αναφερόμενος στην εξέλιξη της στρατιωτικής επιχείρησης, εξήρε το θάρρος και την αυτοθυσία των Ρώσων στρατιωτών, επισημαίνοντας πως αυτοί είναι ιδιαίτερα σημαντικοί στην τρέχουσα δύσκολη, αλλά σημαντική στιγμή.

Δοκιμαζόμαστε και πάλι

«Η χώρα μας έχει περάσει πολλές δοκιμασίες για να υπερασπιστεί την κυριαρχία της.
Σήμερα, η Ρωσία είναι και πάλι αντιμέτωπη με τις ίδιες προκλήσεις.
Και στην πρώτη γραμμή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, οι στρατιώτες, οι αξιωματικοί, οι στρατιωτικοί και οι εθελοντές αποτελούν εξαιρετικά παραδείγματα θάρρους και αυτοθυσίας» είπε ο Putin σε εκδήλωση στο Κρεμλίνο, επισημαίνοντας πως αυτοί οι άνθρωποι είναι που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας.
Σημειώνεται πως ο Ρώσος πρόεδρος απένειμε κρατικά βραβεία στους επικεφαλής των Λαϊκών Δημοκρατιών του Donetsk, Denis Pushilin και Luhansk, Leonid Pasechnik.

Σε συναγερμό οι υπηρεσίες ασφαλείας

Νωρίτερα σε μήνυμα του για την Ημέρα των Εργαζόμενων των Σωμάτων Ασφαλείας ο Putin κάλεσε σε εγρήγορση και στις υπηρεσίες ασφαλείας.
«Η σημερινή ταχέως μεταβαλλόμενη παγκόσμια κατάσταση και η εμφάνιση νέων απειλών και προκλήσεων επιβάλλουν υψηλές απαιτήσεις σε ολόκληρο το σύστημα των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας.
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βελτιώσετε σημαντικά την εργασία σας σε βασικούς τομείς και να χρησιμοποιήσετε στο έπακρο το επιχειρησιακό, τεχνικό και προσωπικό σας δυναμικό» είπε ο Putin, ο οποίος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις μονάδες των υπηρεσιών ασφαλείας στις νέες ρωσικές περιοχές, όπου είπε ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη.
Ωστόσο, είπε ότι είναι καθήκον τους να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των Ρώσων που ζουν εκεί.
«Αλλά οι άνθρωποι που ζουν εκεί, οι πολίτες της Ρωσίας, βασίζονται σε εσάς.
Στην προστασία σας.
Και είναι καθήκον σας να κάνετε ό,τι είναι απαραίτητο για να εξασφαλίσετε την ασφάλεια τους στο μέγιστο βαθμό, το σεβασμό στα δικαιώματα και τις ελευθερίες τους» είπε ο Putin, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα ενισχύσει τις δυνάμεις αυτές με νέες μονάδες, με έμπειρο προσωπικό, σύγχρονο εξοπλισμό και όπλα.

Εντολή στην FSB

O Putin έδωσε εντολή στις Ομοσπονδιακές Υπηρεσίες Ασφαλείας (FSB) να εντείνουν τους ελέγχους τους τόσο στο εσωτερικό των περιοχών αυτών όσο και στα σύνορα τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν την εμφάνιση κινδύνων τόσο από εξωτερικούς εχθρούς όσο και από προδότες στο εσωτερικό, εστιάζοντας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
«Έχετε τεράστια εμπειρία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, επομένως, είναι απαραίτητο να συνεχίσετε τις προσπάθειες για την πρόληψη τρομοκρατικών επιθέσεων με τρόπο σε όλο το σύστημα και με συνέπεια» τόνισε ο Putin, ο οποίος προέτρεψε τις αντικατασκοπευτικές υπηρεσίες της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών, να επιδείξουν μέγιστη ετοιμότητα και συγκέντρωση.
«Είναι απαραίτητο να τεθεί τέλος μια για πάντα στις δραστηριότητες ξένων ειδικών υπηρεσιών και να εντοπιστούν αμέσως προδότες, κατασκόπους και σαμποτέρ» υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Μακρύς ο πόλεμος

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Ρωσία προχώρησε στην προσάρτηση των τεσσάρων αυτών περιοχών - Donetsk, Luhansk, Kherson, Zaporizhia - κατόπιν σχετικών δημοψηφισμάτων, αν και τον Οκτώβριο οι ρωσικές δυνάμεις αποχώρησαν από την Kherson, της πόλης που ήταν δυτικά του Δνείπερου ποταμού, καθώς σύμφωνα με τους Ρώσους στρατηγούς, δεν μπορούσε να διασφαλιστεί ο ανεφοδιασμός των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο πρόεδρος Putin ανέφερε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα ήταν μια μακρά διαδικασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης