Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταρρέει η oυκρανική άμυνα στο Donetsk, χάος στο Bakhmut πάει εσπευσμένα ο Zelensky – Αγνοούμενοι 35.382 Ουκρανοί στρατιώτες

Καταρρέει η oυκρανική άμυνα στο Donetsk, χάος στο Bakhmut πάει εσπευσμένα ο Zelensky – Αγνοούμενοι 35.382 Ουκρανοί στρατιώτες
Σοκάρουν τα στοιχεία: Ο Ουκρανικός στρατός θεωρεί 35.382 νεκρούς Ουκρανούς στρατιώτες αγνοούμενους
(upd5) Η ουκρανική άμυνα στο Donetsk καταρρέει, οι ρωσικές δυνάμεις που προελαύνουν βρίσκονται πολύ κοντά στον πλήρη έλεγχο της πόλης Maryinka ενώ οι μάχες συνεχίζονται στο Bakhmut και Soledar δύο πολύ κρίσιμες πόλεις στις οποίες οι ρωσικές δυνάμεις μαζί με τους Wagner προελαύνουν…
Μάλιστα για να ενθαρρύνει τα υπό κατάρρευση στρατεύματα της Ουκρανίας ο Zelensky ο Ουκρανός Πρόεδρος θα επισκεφθεί το Bakhmut το οποίο έχουν περικυκλώσει κυρίως οι Wagner... αλλά και τα Τσετσενικά τάγματα Akhmat... οι Ουκρανικές δυνάμεις έχουν υποστεί πανωλεθρία ενώ πολλοί αρνούνται να πολεμήσουν...
Ο Zelensky μεταβαίνει στην περιοχή του Bakhmut για να ενθαρρύνει τους Ουκρανούς στρατιώτες που έχουν χαμηλό ηθικό...

Όπως δήλωσε ο διοικητής των ειδικών δυνάμεων Akhmat, αναπληρωτής διοικητής του 2ου σώματος στρατού τσχολιάζοντας την κατάσταση στην περιοχή του Bakhmut (Artemovsk στα Ρώσικα) και του Soledar, ο Ουκρανικός στρατός έχει αρχίσει μαζικά να αρνείται να διεξάγει εχθροπραξίες και να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.
Έχουμε βίντεο όπου αποσύρουν τους μαχητές τους που αρνούνται να πάνε στην επίθεση
Οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν σε όλο το μήκος της γραμμής επαφής.
Η Yakovlevka έχει απελευθερωθεί πλήρως, στο Soledar επίσης έχουν σημειώσει οι ρώσοι πρόδοο... 
Ο Ουκρανικός στρατός στέλνει ενισχύσεις στο Soledar βόρεια του Bakhmut καθώς η πίεση των ρωσικών στρατευμάτων έχει αυξηθεί δραματικά...
Εν τω μεταξύ ο Zelensky κατηγόρησε το Ιράν ότι προμηθεύει drones αυτοκτονίας... την Ρωσία για να επιτίθεται στις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας... 
Το Donetsk ειδικά στις περιοχές Maryinka, Bakhmut και Soledar διεξάγονται οι πιο σκληρές μάχες μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων…

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν 5 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στις περιοχές των οικισμών Rudovo στη Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk, Volnovakha, Novoandreevka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk και Velikie Kopani στην περιοχή Kherson.
Από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης έχουν καταστραφεί 347 αεροσκάφη των ουκρανών, 186 ελικόπτερα, 2.689 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα του Ουκρανικού στρατού, 398 αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων, 7.168 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 931 οχήματα μάχης, 69 συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων.
Επίσης έχουν καταστραφεί όπλα, πυροβολικό και όλμοι, καθώς και 7.674 μονάδες ειδικών στρατιωτικών οχημάτων


Οι απώλειες των Ουκρανικών δυνάμεων είναι 3 προς 1…και εφόσον οι Ουκρανοί χάνουν 400-500 στρατιώτες την ημέρα οι ρωσικές δυνάμεις χάνουν από 120 έως 150 στρατιώτες ημερησίως…
Αξίζει να αναφερθεί όμως ότι οι ρωσώφωνοι δεν λογίζονται ως ρωσικός στρατός αφού η δημοκρατία του Donetsk έχει δικό της στρατό…
Π.χ. εάν σε μια ημέρα η πλευρά των ρώσων που περιλαμβάνει, τακτικό στρατό Ρωσίας, Wagner ιδιωτικό στρατό Ρωσίας, Τσετσένους στρατιώτες και στρατιώτες από την δημοκρατία του Donetsk χάσει 100 στρατιώτες οι απώλειες του ρωσικού στρατού μπορεί να είναι 20 ή 30… και έτσι εξηγείται γιατί….οι πραγματικές απώλειες του ρωσικού στρατού είναι μικρές σε σχέση με τους Ουκρανούς… που όντως τελευταία στην περιοχή του Donetsk τα πηγαίνουν πολύ άσχημα…

Ο ρωσικός στρατός προελαύνει…

Η κατάσταση παραμένει τεταμένη στην πρώτη γραμμή του Donbass όπου ο ρωσικός στρατός έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων.
Στις 19 Δεκεμβρίου 2022, ο επικεφαλής του Donetsk ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν ολοκληρώσει την επιχείρηση εκκαθάρισης στο κέντρο της πόλης Maryinka που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά προάστια της πόλης Donetsk.

Η Maryinka ήταν ένα στρατηγικά σημαντικό ουκρανικό προπύργιο κοντά στο Donetsk από όπου οι Ουκρανοί βομβαρδίζουν τους οικισμούς του Donetsk εδώ και πολλά χρόνια.
Ταυτόχρονα, στα βόρεια, ρωσικές μονάδες εξαπέλυσαν επίθεση στην οχυρωμένη περιοχή του ουκρανικού στρατού στην Krasnogorovka.
Αυτές οι επιχειρήσεις πιθανότατα στοχεύουν να αποσπάσουν την προσοχή του ουκρανικού στρατού από την άμυνα στο κύριο πεδίο μάχης της Maryinka.

Με τη σειρά τους, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συνεχίζουν να μάχονται και επιχειρούν να αντεπιτεθούν.
Οι συγκρούσεις συνεχίζονται στα δυτικά προάστια της πόλης.
Στα νότια της Maryinka, οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν αντεπίθεση κοντά στο χωριό Pobeda και κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο ενός ισχυρού σημείου κοντά στον οικισμό.

Στην περιοχή Avdeevka, ο ρωσικός στρατός ξεκίνησε επιθετικές επιχειρήσεις στο Nevelskoe και στο Pervomaiskoe.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας επιχειρούν να φτάσουν στην οχυρωμένη περιοχή των ουκρανικών δυνάμεων στην Avdeevka από νοτιοανατολική κατεύθυνση.

Η μάχη για το Bakhmut συνεχίζεται.
Μονάδες των Wagner προελαύνουν σχεδόν σε όλες τις πρώτες γραμμές της περιοχής.
Οι συγκρούσεις συνεχίζονται στο Podhorodnoe που βρίσκεται βόρεια του Bakhmut και στο Opytnoe που βρίσκεται νότια της πόλης.
Στα ανατολικά προάστια, οι μάχες συνεχίζονται στους δρόμους.
Ταυτόχρονα, οι Wagner συνεχίζουν την επίθεσή τους στην Klesheevka.
Με τη σειρά τους, οι ουκρανικές δυνάμεις προσπάθησαν να αντεπιτεθούν στο Kurdyumovka και την Ozaryanovka αλλά απέτυχαν και απωθήθηκαν από τα ρωσικά στρατεύματα και το πυροβολικό.

Παρά τις δραματικές απώλειες, η ουκρανική διοίκηση προετοιμάζεται για μακροχρόνια άμυνα στο Bakhmut, για τους Ουκρανούς είναι μεγάλης σημασίας το Bakhmut…
Υπολογίζεται ότι ο Ουκρανικός στρατός έχανε έως και 500 στρατιώτες την ημέρα στην περιοχή το προηγούμενο διάστημα…
Ουκρανοί στρατιώτες σκάβουν χαρακώματα στους δρόμους και εγκαθιστούν πυροβολικό σε κτίρια κατοικιών.
Μια τέτοια στρατηγική οδηγεί στην πλήρη καταστροφή της πόλης κατά τη διάρκεια της μάχης.

Η άθλια κατάσταση του ουκρανικού στρατού στην πόλη αναγκάζει τους αξιωματούχους του Ουκρανικού στρατού να προετοιμάσουν τον κόσμο για την επικείμενη υποχώρηση του ουκρανικού στρατού από το Bakhmut.
Όλο και πιο συχνά, οι Ουκρανοί πολιτικοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι ο έλεγχος της πόλης δεν έχει στρατηγική στρατιωτική σημασία.

Στην περιοχή Soledar, ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν την πόλη από διαφορετικές κατευθύνσεις, απειλώντας τον Ουκρανικό στρατό με περικύκλωση.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε επίσημα ότι ο ρωσικός στρατός κατέλαβε το χωριό Yakovlevka.
Στο Soledar οι ρωσικές δυνάμεις προετοιμάζουν μεγάλη επίθεση και η ουκρανική διοίκηση μετέφερε μονάδες αγγλόφωνων μισθοφόρων στην πόλη σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την άμυνα της….

Σοκάρουν τα στοιχεία: Οι Ουκρανοί θεωρούν 35.382 Ουκρανούς στρατιώτες αγνοούμενους

Σύμφωνα με έγγραφο που διέρρευσε από το Κέντρο Προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που στάλθηκε στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ο αριθμός των νεκρών Ουκρανών στρατιωτών που θεωρήθηκαν αγνοούμενοι είναι 35.382 στρατιωτικοί, έως τις 30 Νοεμβρίου 2022.
Πρόκειται για στρατιώτες των οποίων οι σοροί έμειναν στο πεδίο της μάχης.
Οι οικογένειές τους δεν θα λάβουν καμία αποζημίωση γιατί αναγνωρίστηκαν ως αγνοούμενοι.

Το παράρτημα της επιστολής περιέχει έναν πλήρη κατάλογο όλων των νεκρών αλλά αγνοουμένων στρατιωτικών από τις 30 Νοεμβρίου 2022.
Οι περισσότεροι από αυτούς περιλαμβάνουν στρατιώτες των χερσαίων δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, 667 φύλλα με ονόματα, επώνυμα και ημερομηνίες γέννησης. Ακολουθούν οι δυνάμεις Άμυνας (546 φύλλα), τα αμφίβια στρατεύματα εφόδου (398), οι δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων (316) και εκπρόσωποι του Πολεμικού Ναυτικού (242 φύλλα).

Το καθεστώς της Ουκρανίας κάνει ότι μπορεί σε μια προσπάθεια να κρύψει τις πραγματικές απώλειες στον Ουκρανικό στρατό.
Νωρίτερα, η Ursula Von der Leyen της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχε αναφέρει ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είναι περίπου 100.000 άτομα.
Ο σύμβουλος του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας Mikhail Podolyak διαβεβαίωσε αργότερα ότι ο αριθμός των νεκρών Ουκρανών στρατιωτών ήταν μόνο 10.000 στρατιώτες, ενώ ο Zelensky μείωσε τον αριθμό σε 8.000 νεκρούς…
Με βάση τις ρωσικές πηγές οι νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες και τραυματίες ξεπερνούν τις 135.000 με 145.000…
AFU-1.jpg

Putin: Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση για τους κατοίκους σε Donetsk, Luhansk, Kherson, Zaporizhia

Για εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση για τους κατοίκους των Λαϊκών Δημοκρατιών του Donetsk και του Luhansk και των περιοχών της Kherson και της Zaporizhia έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, ο οποίος υποστήριξε πως η προστασία του πληθυσμού, των δικαιωμάτων και των ελευθεριών τους, σε αυτές τις νέες περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας, είναι καθήκον των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας.
Σε ομιλία του για την Ημέρα των Εργαζομένων των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Putin είπε ότι πράγματι έχουν δύσκολο έργο στις νέες αυτές περιοχές της Ρωσίας.
«Αλλά οι άνθρωποι που ζουν εκεί, οι πολίτες της Ρωσίας, βασίζονται σε εσάς.
Στην προστασία σας.
Και είναι καθήκον σας να κάνετε ό,τι είναι απαραίτητο για να εξασφαλίσετε την ασφάλεια τους στο μέγιστο βαθμό, το σεβασμό στα δικαιώματα και τις ελευθερίες τους» είπε ο Putin, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα ενισχύσει τις δυνάμεις αυτές με νέες μονάδες, με έμπειρο προσωπικό, σύγχρονο εξοπλισμό και όπλα.

Ανέτοιμες και απρόθυμες οι ΗΠΑ για πόλεμο λόγω της βοήθειας στην Ουκρανία

Για μειωμένη ετοιμότητα αλλά και απροθυμία των ΗΠΑ να συμμετάσχουν σε στρατιωτικές συγκρούσεις λόγω της βοήθειας που παρέχουν στην Ουκρανία κάνει λόγο σε δημοσίευμα της η Wall Street Journal.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ετοιμότητα των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ να συμμετάσχουν σε συγκρούσεις έχει μειωθεί λόγω της στρατιωτικής βοήθειας της Ουάσινγκτον προς το Κίεβο.
Όπως αναφέρεται, οι μεγάλες παραδόσεις αμερικανικών όπλων στην Ουκρανία σε συνδυασμό με την αδυναμία των εταιρειών να αυξήσουν γρήγορα την παραγωγή τους, απειλούν το «οπλοστάσιο της Δημοκρατίας».
 
Χρόνια για την αναπλήρωση των αποθεμάτων

«Η αναπλήρωση των αποθεμάτων αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων Stinger και των αντιαρματικών πυραυλικών συστημάτων Javelin μπορεί να διαρκέσει χρόνια» αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο υποστηρίζει ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία έδειξε τον βαθμό στον οποίο οι ΗΠΑ εκπληρώνουν τις διεθνείς υποχρεώσεις τους αλλά και τους περιορισμούς του κλάδου της βιομηχανίας όπλων.
Εκτιμάται πως οι ΗΠΑ έχουν στείλει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, αξίας άνω των 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στην οποία συμπεριλαμβάνονται χιλιάδες πύραυλοι και βλήματα μεγάλου βεληνεκούς καθώς και εκατομμύρια σφαίρες από τα αποθέματα του αμερικανικού στρατού.
Ωστόσο, το δημοσίευμα αναφέρει πως πλέον καταγράφεται εξάντληση των αμερικανικών αποθεμάτων, κάτι που με τη σειρά του οδηγεί και στη μειωμένη ετοιμότητα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων για πόλεμο.

Στα 40 δισ δολάρια η βοήθεια του ΝΑΤΟ

Στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Anthony Blinken υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ παρείχαν στην Ουκρανία περισσότερα από 19 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια για την ασφάλεια της και άλλα 15 δισεκατομμύρια δολάρια σε οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια.
Όπως είπε ο Blinken, τα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ έχουν παράσχει στην Ουκρανία όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό συνολικής αξίας 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης