Τελευταία Νέα
Διεθνή

H αποστολή Patriot στην Ουκρανία, θα αποδυναμώσει τις ΗΠΑ έναντι της Κίνας

H αποστολή Patriot στην Ουκρανία, θα αποδυναμώσει τις ΗΠΑ έναντι της Κίνας
Θα ενισχυθεί σημαντικά η στρατιωτική ικανότητα της Ουκρανίας αναφέρει δημοσίευμα του Guardian
Σχετικά Άρθρα
Η αποστολή του αντιπυραυλικού συστήματος των Patriot από τις ΗΠΑ προς την Ουκρανία, θα ενισχύσει μεν την ουκρανική στρατιωτική μηχανή αλλά θα αποδυναμώσει την ικανότητα των Αμερικάνων να ανταποκριθούν στις προκλήσεις από την Κίνα.
Σε ανάλυση του στη βρετανική εφημερίδα Guardian, ο Jack Watling, ειδικός αναλυτής στο Βασιλικό Ινστιτούτο για τη Μελέτη της Ασφάλειας και της Άμυνας, υποστηρίζει ότι η αποστολή των Patriot στην Ουκρανία σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της στρατιωτικής μηχανής της Ουκρανίας.
Ωστόσο, επισημαίνεται πως η εκπαίδευση σε αυτά τα πυραυλικά συστήματα θα χρειαστεί κάποιο χρόνο και επομένως το Κίεβο δεν θα πρέπει να ποντάρει σε κάποιο άμεσο αποτέλεσμα από την προμήθεια τους, ενώ τονίζεται ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα λάβουν έναν περιορισμένο αριθμό πυραύλων αυτού του συστήματος.

Το δώρο…

Ο Watling αναφέρει πως το σημαντικό αυτό δώρο από την Ουάσινγκτον συνεπάγεται συστημικούς κινδύνους για το μέλλον του ΝΑΤΟ, από τη στιγμή που οι ΗΠΑ έχουν λιγότερους Patriot από αυτούς που είναι απαραίτητοι για να υπερασπιστούν τις δυνάμεις τους στην ευρύτερη περιοχή του Ινδικού – Ειρηνικού.
Όπως λέει ο Watling, αυτή η ανησυχία και όχι η κλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης είναι που κατέστησε απρόθυμες τις ΗΠΑ να παράσχουν αυτό το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα.
Ο αναλυτής υποστηρίζει ότι το πρόβλημα αυτό διογκώνεται από το χαμηλό ρυθμό παραγωγής για την αντικατάσταση των αποθεμάτων του στρατιωτικού εξοπλισμού.
«Με το πέρασμα του χρόνου, αυτές οι δυσκολίες μπορούν να ξεπεραστούν , αλλά αυτή τη στιγμή, η έλλειψη τέτοιων οπλικών συστημάτων, μειώνει την ικανότητα των ΗΠΑ αντιμετωπίσουν την απειλή της Κίνας κατά της Ταϊβάν» λέει ο Watling.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης