Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Με επιλογή της Meloni, το 40% της διαδόχου της Alitalia πάει τελικά στη γερμανική Lufthansa

Ιταλία: Με επιλογή της Meloni, το  40% της διαδόχου της Alitalia πάει τελικά στη γερμανική Lufthansa
Η τελική συμφωνία ενδέχεται να ανακοινωθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα
Σχετικά Άρθρα
Ανοίγει ο δρόμος για την πώληση του 40% της ITA Airways, διαδόχου της ιστορικής Alitalia, μετά την έγκριση διατάγματος από την κυβέρνηση Meloni που επιταχύνει τη διαδικασία πώλησής της.
Έτσι, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, η γερμανική Lufthansa θα πάρει μειοψηφικό μερίδιο στην ITA Airways ενώ η ιταλική κυβέρνηση θα διατηρήσει την πλειοψηφία.
Η συμφωνία θα επιτρέψει στη Lufthansa να επεκταθεί σε μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές αγορές της Ευρώπης.
Η εταιρεία είχε αρχικά σχεδιάσει κοινή προσφορά με την MSC (Mediterranean Shipping Company), που όμως αποσύρθηκε τον Νοέμβριο.
Να σημειώνουμε ότι η προηγούμενη ταλική κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Mario Draghi είχε επιλέξει την προσφορά ενός ανταγωνιστικού ομίλου, με επικεφαλής την Certares Management, την Delta Air Lines και την Air France-KLM.
Η σημερινή πρωθυπουργός της Ιταλίας όμως, Giorgia Meloni,  μετά την ανάληψη των καθηκόντων της τον Οκτώβριο άνοιξε εκ νέου τις συνομιλίες με τη Lufthansa και την MSC.
Η γερμανική Lufthansa πρόκειται να αγοράσει το 40% των μετοχών της ITA Airways, της διαδόχου της Alitalia και η συμφωνία είναι δυνατό να ανακοινωθεί ακόμη και την επόμενη εβδομάδα όπως μετέδωσε το Reuters.

www.bankingnews.gr.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης