Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανησυχία για την έξαρση κορωνοϊού στην Κίνα - Νέες διαβουλεύσεις στην ΕΕ την Τετάρτη (4/1) για συντονισμένη αντίδραση

Ανησυχία για την έξαρση κορωνοϊού στην Κίνα - Νέες διαβουλεύσεις στην ΕΕ την Τετάρτη (4/1) για συντονισμένη αντίδραση
Διαβουλεύσεις στην ΕΕ για συντονισμένη αντίδραση στην έξαρση του κορωνοϊού στην Κίνα
Σχετικά Άρθρα
Συναγερμό έχει σημάνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η έξαρση του κορωνοϊού στην Κίνα.
Η σουηδική προεδρία της ΕΕ ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη (4/1/2022), οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι υγείας της ΕΕ θα έχουν συνομιλίες σχετικά με τη συντονισμένη αντίδραση στην έξαρση των λοιμώξεων COVID-19 στην Κίνα.
Σε παρόμοια συνάντηση στις 29 Δεκεμβρίου, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά μεταξύ περισσότερων από 100 εκπροσώπων των κυβερνήσεων της ΕΕ, των υγειονομικών υπηρεσιών της ΕΕ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η Ιταλία προέτρεψε την υπόλοιπη ΕΕ να ακολουθήσει το παράδειγμά της και να πραγματοποιεί τεστ για τον κορωνοϊό στους ταξιδιώτες από την Κίνα.
Ωστόσο, άλλες χώρες στην ΕΕ υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει λόγος για να ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο, παρά την απόφαση της Κίνας να χαλαρώσει τους περιορισμούς της για την πανδημία εν μέσω ενός κύματος νέων κρουσμάτων.
«Υπάρχει προγραμματισμένη συνεδρίαση για την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου για την ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση του COVID-19 στην Κίνα και για να συζητηθούν πιθανά μέτρα της ΕΕ, που θα ληφθούν με συντονισμένο τρόπο», δήλωσε εκπρόσωπος της σουηδικής προεδρίας της ΕΕ.
Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν συστήνει επί του παρόντος μέτρα για τους ταξιδιώτες από την Κίνα. Όπως επισημαίνει, οι παραλλαγές που κυκλοφορούν στην Κίνα βρίσκονται ήδη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι οι πολίτες της ΕΕ έχουν σχετικά υψηλά επίπεδα εμβολιασμού και ότι το ενδεχόμενο εισαγόμενων λοιμώξεων είναι χαμηλό σε σύγκριση με τις καθημερινές λοιμώξεις στην ΕΕ, με τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης να αντιμετωπίζουν επί του παρόντος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης