Διεθνή

Η άλλοτε κραταιά Pimco ήταν ο μεγαλύτερος χαμένος του 2022 στην αγορά ETF - Έχασε και υπό διαχείριση κεφάλαια

Η άλλοτε κραταιά Pimco ήταν ο μεγαλύτερος χαμένος του 2022 στην αγορά ETF - Έχασε και υπό διαχείριση κεφάλαια
Οι επενδυτές απέσυραν σχεδόν 3,6 δισ. δολάρια από πάνω από 20 αμοιβαία κεφάλαια με την επωνυμία Pimco και Allianz
Ένα βίαιο 2022 για τα ομόλογα χάρισε τη χειρότερη χρονιά όλων των εποχών για την επιχείρηση διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων της Pacific Investment Management Co.
Οι επενδυτές απέσυραν σχεδόν 3,6 δισ. δολάρια από πάνω από 20 αμοιβαία κεφάλαια με την επωνυμία Pimco και Allianz, τη μεγαλύτερη σωρευτική εκροή που έχει σημειώσει ποτέ ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.
Η έξοδος αυτή ήταν επίσης η μεγαλύτερη μεταξύ των αμερικανικών εκδοτών το 2022, ένα έτος κατά το οποίο τα ETFs απορρόφησαν συνολικά εισροές άνω των 580 δισ. δολαρίων.

Ο ρόλος της Fed

Η μεταβλητότητα ταρακούνησε τη σειρά ETF της Pimco, η οποία έχει έδρα το Newport Beach της Καλιφόρνια, που είναι γεμάτη ομόλογα, το 2022, καθώς μια ιστορικά επιθετική Ομοσπονδιακή Τράπεζα προσπαθούσε να καταπολεμήσει τον χειρότερο πληθωρισμό στις ΗΠΑ εδώ και τέσσερις δεκαετίες.
Ενώ τα ETF σταθερού εισοδήματος συγκέντρωσαν συνολικά δισεκατομμύρια, το μεγαλύτερο μέρος των μετρητών αυτών κατέληξαν σε παθητικά κεφάλαια.
Δεδομένου ότι τα μεγαλύτερα ETF ομολόγων της Pimco έχουν ενεργή διαχείριση, οι επενδυτές βιάστηκαν να αποχωρήσουν, σύμφωνα με τον James Seyffart του Bloomberg Intelligence.
"Ενώ η Pimco έχει μια κάπως διαφοροποιημένη προσφορά αμοιβαίων κεφαλαίων, είναι αρκετά κυρίαρχα λόγω ενεργών αμοιβαίων κεφαλαίων σταθερού εισοδήματος και το χειρότερο μέρος για μια εταιρεία αμοιβαίων κεφαλαίων το 2022 ήταν να διαχειρίζεται ενεργά αμοιβαία κεφάλαια σταθερού εισοδήματος", δήλωσε ο αναλυτής ETF, Seyffart.
"Έτσι, το 2022 δεν ήταν σπουδαίο γι' αυτούς".

Ζημιές στις περισσότερες σειρές

Περίπου 194 δισεκατομμύρια δολάρια εισέρρευσαν σε ETF ομολόγων το 2022, παρόλο που πάνω από το 90% αυτών των αμοιβαίων κεφαλαίων κατέγραψαν ζημίες.
Ωστόσο, λιγότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια από αυτό το φορτίο πήγαν σε ενεργά διαχειριζόμενα κεφάλαια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg Intelligence.
Ενώ η Pimco, η μονάδα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της Allianz SE, είχε κάποιες επιτυχίες πέρυσι - το μακροπρόθεσμο, μηδενικού κουπονιού Treasury fund της προσέλκυσε περίπου 600 εκατομμύρια δολάρια - ο πόνος στο μεγαλύτερο ETF της επισκίασε όλα τα υπόλοιπα.
Το ρεκόρ των 4,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων εξήλθε από το ενεργό ETF Pimco Enhanced Short Maturity Active ETF αξίας 8,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο κάποτε βασίλευε ως το μεγαλύτερο ενεργό ETF, παρά τη ζήτηση ρεκόρ για προϊόντα βραχείας λήξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης