Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Το κινεζικό γουάν είναι ο νέος «βασιλιάς» - Επανεκκίνηση συναλλαγματικών παρεμβάσεων με πώληση γουάν

Ρωσία: Το κινεζικό γουάν είναι ο νέος «βασιλιάς» - Επανεκκίνηση συναλλαγματικών παρεμβάσεων με πώληση γουάν
H Ρωσία επανεκκινεί τις συναλλαγματικές παρεμβάσεις με την πώληση κινεζικών γουάν
Σχετικά Άρθρα
Στην επανεκκίνηση των συναλλαγματικών παρεμβάσεων με την πώληση κινεζικών γουάν από την Παρασκευή, προχωρά η Ρωσία, στο πλαίσιο του μηχανισμού δημοσιονομικών κανόνων, ανέφεραν το υπουργείο Οικονομικών και η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας, υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη σημασία του κινεζικού νομίσματος στις προσπάθειες της Μόσχας να εξασφαλίσει οικονομική σταθερότητα εν μέσω δυτικών κυρώσεων.
Αφού η Δύση επέβαλε τις αυστηρότερες κυρώσεις στη σύγχρονη ιστορία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, η οικονομία της Ρωσίας επέδειξε αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα, αλλά ο μεγαλύτερος παραγωγός φυσικών πόρων στον κόσμο στρέφεται τώρα όλο και περισσότερο προς την Κίνα.
"Οι συναλλαγές θα πραγματοποιούνται στο νομισματικό τμήμα του Χρηματιστηρίου της Μόσχας με ένα εργαλείο κινεζικού γουάν - ρουβλίου με περίοδο διακανονισμού "αύριο" (CNYRUB_TOM)", δήλωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Ανέφερε επίσης ότι θα διαθέσει 54,5 δισεκατομμύρια ρούβλια (798 εκατομμύρια δολάρια) για την πώληση ξένων νομισμάτων μεταξύ 13 Ιανουαρίου και 6 Φεβρουαρίου.

Το γουάν είναι ο νέος «βασιλιάς»

Ο προϋπολογισμός της Ρωσίας για το 2023 βασίζεται στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου Urals blend περίπου στα 70,1 δολάρια το βαρέλι, αν και το κύριο μίγμα της Ρωσίας διαπραγματεύεται σήμερα κάτω από 50 δολάρια το βαρέλι.
Το  ονομαστικό ΑΕΠ της Ρωσίας είναι πιθανό να ανέλθει φέτος σε 2,14 τρισεκατομμύρια δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από το 2013, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Στη Ρωσία, όπου το αμερικανικό δολάριο ήταν βασιλιάς για χρόνια μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, το γουάν της Κίνας, ή ρενμίνμπι, έχει γίνει σημαντικός παίκτης στη Μόσχα μετά την επιβολή των δυτικών κυρώσεων.
Το μερίδιό του στην αγορά συναλλάγματος έφθασε το 48% τον Νοέμβριο, ανέφερε ο όμιλος MOEX τον περασμένο μήνα, από λιγότερο από 1% στις αρχές του 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης