Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rehn (EKT): Πρέπει να αυξήσουμε «σημαντικά» τα επιτόκια στις προσεχείς μας συνεδριάσεις

Rehn (EKT): Πρέπει να αυξήσουμε «σημαντικά» τα επιτόκια στις προσεχείς μας συνεδριάσεις
Υπέρ μιας σημαντικής περαιτέρω αύξησης των επιτοκίων της ΕΚΤ τάχθηκε ο Φινλανδός κεντρικός τραπεζίτης
Σχετικά Άρθρα
H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια «σημαντικά» στις επόμενες συνεδριάσεις της για να περιορίσει την ανάπτυξη και να μειώσει τον πληθωρισμό, ο οποίος παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα, δήλωσε ο διοικητής της Kεντρικής Tράπεζας της Φινλανδίας και μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ Olli Rehn.
Η ΕΚΤ έχει αυξήσει τα επιτόκια κατά 2,5 ποσοστιαίες μονάδες από τον Ιούλιο και έχει υποσχεθεί να συνεχίσει τις αυξήσεις «με σταθερό ρυθμό» τους επόμενους μήνες, αλλά ορισμένοι κεντρικοί τραπεζίτες, μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου, έχουν αρχίσει να υποστηρίζουν ότι πλησιάζει η στιγμή για πάγωμα των αυξήσεων, δεδομένης της επικείμενης ύφεσης.
«Τα επιτόκια θα πρέπει ακόμα να αυξηθούν σημαντικά» υπογράμμισε ο Rehn, ο οποίος είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, σε διαδικτυακό σεμινάριο με το Peterson Institute for International Economics.
«Αυτό σημαίνει σημαντικές αυξήσεις επιτοκίων στις υπόλοιπες συνεδριάσεις αυτόν τον χειμώνα» τόνισε.
Οι περισσότερες κεντρικές τράπεζες, με την αξιοσημείωτη εξαίρεση της Τράπεζας της Ιαπωνίας, έχουν προχωρήσει σε γρήγορες αυξήσεις επιτοκίων για να αντιμετωπίσουν την άνοδο του πληθωρισμού σε πρωτόγνωρα επίπεδα ενώ για την ΕΚΤ έχει διατυπωθεί η κριτική ότι κινήθηκε πολύ αργά.
«Με την γνώση που έχουμε εκ των υστέρων, υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτή το επιχείρημα, ειδικώς να λάβουμε υπόψη ότι αν είχαμε κινηθεί νωρίτερα, θα είχαμε μεγαλύτερη δυνατότητα να αντιδράσουμε αν η Ευρωζώνη περάσει σε ύφεση», κατέληξε ο Rehn.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης