Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πειραματόζωο των ΗΠΑ η Ουκρανία: Πραγματικό εργαστήρι μάχης και πεδίο δοκιμών για τα δυτικά όπλα

Πειραματόζωο των ΗΠΑ η Ουκρανία: Πραγματικό εργαστήρι μάχης και πεδίο δοκιμών για τα δυτικά όπλα
Η Ουκρανία υπήρξε ένα πραγματικό εργαστήρι μάχης λένε Αμερικάνοι αναλυτές
Σε «πειραματόζωο» έχει εξελιχθεί η Ουκρανία από τις ΗΠΑ και τη Δύση, καθώς το ουκρανικό έδαφος έχει μετατραπεί σε ένα πεδίο δοκιμών για τα όπλα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, αναλυτές υποστηρίζουν πως η Ουκρανία υπήρξε ένα πραγματικό εργαστήρι μάχης, το οποίο – όπως υποστηρίζουν – έχει προσφέρει στις Ηνωμένες Πολιτείες και στους συμμάχους τους «μια ευκαιρία να μελετήσουν πώς λειτουργούν τα δικά τους οπλικά συστήματα υπό έντονη χρήση» και ποια πυρομαχικά χρησιμοποιούν και οι δύο πλευρές για να κερδίσουν μια νίκη.

Στο μικροσκόπιο drones

Επίσης, ο αμερικανικός στρατός έχει παρακολουθήσει πόσο επιτυχώς η Ρωσία χρησιμοποίησε τα φθηνά, αναλώσιμα drones της.
«Η Ουκρανία είναι απολύτως ένα εργαστήρι όπλων από κάθε άποψη, επειδή αυτός ο στρατιωτικός εξοπλισμός δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ στην πραγματικότητα σε πόλεμο μεταξύ δύο βιομηχανικά ανεπτυγμένων εθνών» αναφέρει μια πηγή προσκείμενη στις δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών στο CNN.
«Η ουκρανική κρίση ήταν μια απίστευτη πηγή δεδομένων για τη χρησιμότητα των συστημάτων του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ» ανέφερε η ίδια πηγή.

Δοκιμές όπλων

Ενδεικτικά αξιωματικός στρατιωτικών επιχειρήσεων αναφέρει πως το drone Switchblade 300 και ένας πύραυλος έχουν αποδειχθεί λιγότερο αποτελεσματικοί από ό,τι αναμενόταν, ενώ επιπλέον διαπιστώθηκε πως ο εκτοξευτής πολλαπλών πυραύλων HIMARS χρειάστηκε υψηλό ποσοστό συντήρησης υπό βαριά χρήση και πως το οβιδοβόλο M777 παρουσιάζει προβλήματα, εάν εκτοξεύσει βλήματα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Ειδικά μάλιστα για το Μ777 αναφέρεται πως μπορεί εύκολα να καταστραφεί, διότι διαπιστώθηκε ότι είναι αρκετά δυσκίνητο ως προς τα πυρά που ανταποδίδει ο εχθρός.
Σημειώνεται πως η Ρωσία έχει επανειλημμένα υποστηρίξει ότι οι προμήθειες όπλων της Δύσης στο Κίεβο απλώς θα παρατείνουν τη σύγκρουση και έχουν προκαλέσει θανάτους αμάχων και έχουν προκαλέσει ζημιές σε πολιτικούς υποδομές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης