Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολωνία κατά Γερμανίας: Εάν δεν συμφωνήσει για την αποστολή Leopard, θα δημιουργήσουμε «συνασπισμό» των προθύμων

Πολωνία κατά Γερμανίας: Εάν δεν συμφωνήσει για την αποστολή Leopard, θα δημιουργήσουμε «συνασπισμό» των προθύμων
Αιχμές του πρωθυπουργού Mateusz Morawiecki κατά του καγγελάριου Scholz
Σχετικά Άρθρα
Εάν η Γερμανία δεν συμφωνήσει να στείλει άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία, τότε η Πολωνία είναι έτοιμη να δημιουργήσει έναν νέο στρατιωτικό συνασπισμό, δήλωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki σε συνέντευξή του στην Polska Agencja Prasowa την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023
«Θα δημιουργήσουμε έναν "μικρότερο συνασπισμό" χωρών που είναι πρόθυμες να θυσιάσουν λίγη από τη σύγχρονη τεχνολογία τους για την Ουκρανία.
Δεν θα παρακολουθούμε παθητικά την αιμορραγία», επισήμανε.
Ο Morawiecki πρόσθεσε ότι θα ήθελε να ακούσει μια σαφή απάντηση από το Βερολίνο εάν άλλες χώρες που έχουν άρματα μάχης Leopard στο οπλοστάσιό τους μπορούν να τα μεταφέρουν στην Ουκρανία.

Η παγίδα της Ρωσίας στη Γερμανία

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, η Γερμανία έπεσε σε μια παγίδα που έστησε στον εαυτό της, γιατί για χρόνια ακολουθούσε πολιτική προσέγγισης με τη Ρωσία.
«Ήλπιζαν να κατευνάσουν τη ρωσική αρκούδα με γενναιόδωρα συμβόλαια.
Αυτή η πολιτική απέτυχε και είναι ακόμα δύσκολο για τους Γερμανούς να το παραδεχτούν», κατέληξε ο Morawiecki.
Αυτή την εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε σύνοδος της Ομάδας Επαφής του ΝΑΤΟ για την Υποστήριξη στην Ουκρανία στην αμερικανική αεροπορική βάση Ramstein στη Γερμανία, στην οποία συζητήθηκε το θέμα της αύξησης της στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο.
Αλλά οι συμμετέχοντες δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συναίνεση για την προμήθεια γερμανικών αρμάτων μάχης. Το Βερολίνο μέχρι στιγμής απέφυγε να το κάνει, παρά το γεγονός ότι η πίεση στον καγκελάριο Όλαφ Σολτς έχει αυξηθεί σημαντικά.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, ο Scholz, σε συνομιλία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden , κατέστησε σαφές ότι η Γερμανία θα προμήθευε τις Ένοπλες Δυνάμεις με άρματα μάχης Leopard 2 μόνο εάν η αμερικανική πλευρά παραδώσει τα άρματα μάχης Abrams.
Το Βερολίνο διέψευσε αργότερα αυτή την είδηση
Στο πλαίσιο μιας ρωσικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία , οι σύμμαχοι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ συνεχίζουν να αντλούν όπλα αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων στο καθεστώς του Κιέβου.
Η Μόσχα , από την πλευρά της, έχει υποστηρίξει ότι η προμήθεια δυτικών όπλων απλώς παρατείνει τη σύγκρουση και η μεταφορά όπλων γίνεται νόμιμος στόχος για το ρωσικό στρατό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης