Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλη έξοδος των αμερικανικών επιχειρήσεων από τις αμερικανικές πόλεις - Η κίνηση - ντόμινο της Amazon

tags :
Μεγάλη έξοδος των αμερικανικών επιχειρήσεων από τις αμερικανικές πόλεις - Η κίνηση - ντόμινο της Amazon
Η Amazon θα μετακινήσει "περίπου 2.000" υπαλλήλους της σε χώρους γραφείων απέναντι από τα κεντρικά της γραφεία στο Puget Sound
Η μεγάλη έξοδος των αμερικανικών επιχειρήσεων από τις αμερικανικές πόλεις συνεχίζεται.
Τελευταίο παράδειγμα είναι η Amazon, η οποία - για δεύτερη μόλις φορά στο Σιάτλ - αφήνει να λήξει μία από τις σημαντικότερες μισθώσεις γραφείων της, σύμφωνα με τους Seattle Times.
Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου πρόκειται να μετακινήσει τους εργαζομένους του από τα γραφεία του στο Port 99 στην Eight Avenue, αναφέρει το δημοσίευμα.
Η μίσθωση λήγει τον Απρίλιο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας.
Η Amazon θα μετακινήσει "περίπου 2.000" υπαλλήλους της σε χώρους γραφείων απέναντι από τα κεντρικά της γραφεία στο Puget Sound, σημειώνει το δημοσίευμα.

Συνεχίζονται οι απωλήσεις

Η Amazon είχε μόλις ανακοινώσει απολύσεις που θα επηρέαζαν 18.000 υπαλλήλους σε ολόκληρη την εταιρεία και, συγκεκριμένα, 2.300 υπαλλήλους κοντά στο Puget Sound.
Όμως η εταιρεία αναφέρει ότι η απόφαση για τη λήξη της μίσθωσης είχε ελάχιστη σχέση με τις απολύσεις και περισσότερο με "τη συνεχιζόμενη στροφή προς την απομακρυσμένη και υβριδική εργασία μετά την πανδημία COVID-19".
Όπως σημειώνουν οι Seattle Times, ο αριθμός των εργαζομένων σε γραφεία στο κέντρο του Σιάτλ έχει μειωθεί κατά 42% σε σχέση με πριν από την πανδημία.

Η ιστορία

Αυτή είναι μόλις η δεύτερη φορά που η Amazon λαμβάνει τέτοια μέτρα.
Πίσω στο 2020, η εταιρεία εγκατέλειψε τη μίσθωσή της στο 2201 Westlake, όπου αποτελούσε περίπου το ήμισυ των 318.000 τετραγωνικών ποδιών γραφείων του κτιρίου, ανέφερε η έκθεση.
Το αποτέλεσμα ήταν να αναγκαστούν να μετεγκατασταθούν 1.000 εργαζόμενοι.
Και δεν είναι μόνο η Amazon που επανεξετάζει τη χρήση των χώρων γραφείων της στο Σιάτλ.
Το Facebook σχεδιάζει επίσης να υπενοικιάσει δύο τοποθεσίες και η Microsoft φέρεται ότι δεν θα ανανεώσει τη μίσθωση στο 26όροφο City Center Plaza στο Bellevue όταν λήξει το καλοκαίρι του 2024.
Ο John Schoettler, αντιπρόεδρος της Global Real Estate and Facilities της Amazon, δήλωσε: "Τα γραφεία μας είναι μακροπρόθεσμες επενδύσεις και θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι τα σχεδιάζουμε με τρόπο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων μας στο μέλλον".
"Αυτό είναι το πρώτο ντόμινο", δήλωσε στους Times ένας τοπικός γνώστης των ακινήτων στην περιοχή του Σιάτλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης