Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δραματικό μήνυμα από Ιαπωνία: Γερνάμε… και εξαφανιζόμαστε – Γεννήσεις ή τώρα ή ποτέ

Δραματικό μήνυμα από Ιαπωνία: Γερνάμε… και εξαφανιζόμαστε – Γεννήσεις ή τώρα ή ποτέ
Στα 49 έτη η μέση ηλικία στην Ιαπωνία, η οποία είναι η γηραιότερη κοινωνία μετά το Μονακό
Ένα δραματικό μήνυμα για το μέλλον της Ιαπωνίας έστειλε ο πρωθυπουργός Fumio Kishida, ο οποίος υποστήριξε πως για μια ακόμα φορά η χώρα του βρίσκεται σε ένα ιστορικό σημείο καμπής καθώς εάν δεν αυξηθεί άμεσα ο ρυθμός των γεννήσεων, τότε η ιαπωνική κοινωνία θα βρεθεί σύντομα αντιμέτωπη με αλυσιδωτές αντιδράσεις όσον αφορά τη λειτουργία και τη συνοχή της.
«Το έθνος μας βρίσκεται στο κατώφλι του αν μπορεί να διατηρήσει τις κοινωνικές του λειτουργίες.
Είναι τώρα ή ποτέ, όταν έρχεται να μιλήσουμε για πολιτικές που αφορούν τις γεννήσεις και την ανατροφή των παιδιών.
Είναι ένα θέμα που δεν μπορεί να περιμένει άλλο» υποστήριξε ο Kishida, ο οποίος δεσμεύτηκε να λάβει επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας.
Η Ιαπωνία τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να ενθαρρύνει τους πολίτες να κάνουν περισσότερα παιδιά, υποσχόμενη χρηματικά bonus και καλύτερα επιδόματα, αν και παραμένει ένα από τα ακριβότερα μέρη του κόσμου για μεγαλώσει κανείς ένα παιδί.

Η γηραιότερη κοινωνία

Στην Ιαπωνία οι γεννήσεις έπεσαν το 2022 σε νέο χαμηλό ρεκόρ, καθώς καταγράφηκαν λιγότερες από 800.000 για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Η μείωση αυτή έρχεται ταχύτερα κατά 8 χρόνια από ότι είχε εκτιμήσει η ιαπωνική κυβέρνηση και επιστημονική κοινότητα.
Η Ιαπωνία, όπου η μέση ηλικία είναι τα 49 έτη, είναι η γηραιότερη κοινωνία παγκοσμίως μετά το Μονακό.
Ο Kishida υποστήριξε ότι θα παρουσιάσει σχέδια, τα οποία θα προβλέπουν τον διπλασιασμό του προϋπολογισμού για πολιτικές που σχετίζονται για τη γέννηση και ανατροφή παιδιών έως τον Ιούνιο καθώς και ότι τον Απρίλιο θα συσταθεί μια νέα κυβερνητική υπηρεσία για τα παιδιά και τις οικογένειες.
Εκτιμάται πως η Ιαπωνία είναι μετά την Κίνα και τη Νότια Κορέα, η ακριβότερη χώρα του κόσμου για την ανατροφή ενός παιδιού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης