Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Στραγγαλίζουν» Twitter και Musk οι διαφημιστές - Σε κατακόρυφη πτώση 71% η διαφημιστική δαπάνη τον Δεκέμβριο

«Στραγγαλίζουν» Twitter και Musk οι διαφημιστές - Σε κατακόρυφη πτώση 71% η διαφημιστική δαπάνη τον Δεκέμβριο
Σε κατακόρυφη πτώση τα έσοδα του Twitter
Σχετικά Άρθρα
Κατακόρυφη πτώση κατά 71% σημείωσε η διαφημιστική δαπάνη στο Twitter Inc το μήνα Δεκέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία μιας διαφημιστικής εταιρείας ερευνών, καθώς κορυφαίοι διαφημιστές μείωσαν τις δαπάνες τους στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης μετά την εξαγορά της από τον Elon Musk.
Τα πρόσφατα στοιχεία της Standard Media Index (SMI) δημοσιεύονται καθώς το Twitter προχωρά σε κινήσεις για να αντιστρέψει την έξοδο των διαφημιζόμενων.
Συγκεκριμένα το μέσο κοινωνικής δικτύωσης προχωρά σε μια σειρά από πρωτοβουλίες για να κερδίσει ξανά τους διαφημιστές, προσφέροντας δωρεάν διαφημίσεις, αίροντας την απαγόρευση της πολιτικής διαφήμισης και επιτρέποντας στις εταιρείες μεγαλύτερο έλεγχο στην τοποθέτηση των διαφημίσεών τους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της SMI, η διαφημιστική δαπάνη στο Twitter τον μήνα Νοέμβριο μειώθηκε 55% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα και το Δεκέμβριο κατά 71%, παρότι οι μήνες αυτοί είναι παραδοσιακά η περίοδος της υψηλότερης διαφημιστικής δαπάνης καθώς τα διάφορα brands προωθούν τα προϊόντα τους εν όψει εορτών.
Το Twitter δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχόλιο.
Οι περισσότερες εταιρείες έκοψαν τη διαφημιστική δαπάνω στο Twitter τον Νοέμβριο, σύμφωνα με εκτιμήσεις μιας άλλης ερευνητικής εταιρείας Pathmatics, τον ίδιο μήνα που ο Musk αποκατέστησε λογαριασμούς που είχαν ανασταλεί και δημιούργησε μια επί πληρωμή υπηρεσία για για επαλήθευση των λογαριασμών.
Δεκατέσσερις από τους 30 κορυφαίους διαφημιστές στο Twitter σταμάτησαν όλες τις διαφημίσεις στην πλατφόρμα μετά την ανάληψη της εταιρείας από τον Musk στις 27 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Pathmatics.
Σε επίπεδο δ' τριμήνου τα έσοδα του Twitter μειώθηκαν 35% σε ετήσια βάση λόγω της πτώσης της διαφήμισης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης