Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βουτιά» 2,8% στο Χονγκ Κονγκ με το βλέμμα στη Fed

«Βουτιά» 2,8% στο Χονγκ Κονγκ με το βλέμμα στη Fed
Οι αγορές αναμένουν τα στοιχεία για την κινεζική επιχειρηματική δραστηριότητα
Απώλειες καταγράφουν οι περισσότερες αγορές της Ασίας, καθώς επικράτησε επιφυλακτικότητα εν όψει της συνεδρίασης της Federal Reserve. 
O Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 2,8% στις 22.036 μονάδες.
Οι κινεζικοί δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite αυξήθηκαν κατά 1,2% και 0,7% αντίστοιχα, με τις αγορές να στοιχηματίζουν ότι η οικονομία της Κίνας υποστηρίχθηκε περαιτέρω από τις πρώτες διακοπές του Σεληνιακού Νέου Έτους χωρίς περιορισμούς COVID εδώ και τρία χρόνια.
Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τα εγχώρια ταξίδια και η κατανάλωση σημείωσαν σημαντική ανάκαμψη την περασμένη εβδομάδα.
Η κινεζική κυβέρνηση επανέλαβε επίσης κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ότι σχεδιάζει να στηρίξει τις δαπάνες και να προωθήσει την τοπική κατανάλωση.
Η ανάκαμψη της κινεζικής οικονομίας αποτελεί καλό οιωνό για τις ευρύτερες ασιατικές αγορές, δεδομένης της εξάρτησής τους από τη χώρα ως εμπορικό εταίρο.
Δεδομένου όμως ότι η χώρα αντιμετωπίζει επίσης το χειρότερο μέχρι στιγμής ξέσπασμα της επιδημίας COVID-19, ο χρόνος μιας τέτοιας ανάκαμψης παραμένει αβέβαιος.
Οι αγορές αναμένουν τα στοιχεία για την κινεζική επιχειρηματική δραστηριότητα αυτή την εβδομάδα για να εκτιμήσουν κατά πόσο η οικονομία ωφελήθηκε από τη μείωση των μέτρων κατά του COVID.

Η προσοχή στη Fed

Οι ευρύτερες ασιατικές αγορές υποχώρησαν, καθώς η προσοχή στρέφεται αποκλειστικά στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα.
Ενώ η κεντρική τράπεζα αναμένεται ευρέως να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, οι προοπτικές της για τη νομισματική πολιτική θα παρακολουθούνται στενά, δεδομένου ότι τα πρόσφατα στοιχεία έδωσαν μια κάπως μικτή εικόνα για τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.
Οι τεχνολογικές μετοχές είχαν τις χειρότερες επιδόσεις της ημέρας, με τον δείκτη Hang Seng του Χονγκ Κονγκ να υποχωρεί κατά 2,8% εν μέσω απότομων απωλειών σε μεγάλες εταιρείες όπως η Alibaba και η Tencent Holdings. Μια σειρά από αποτελέσματα των αμερικανικών τεχνολογικών κολοσσών, αναμένονται αυτή την εβδομάδα, τα οποία θα  δώσουν περισσότερες ενδείξεις για τις παγκόσμιες τεχνολογικές μετοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης