Τελευταία Νέα
Διεθνή

H θανάσιμη εμπλοκή της ΕΕ: Θα εκπαιδεύσει 30.000 Ουκρανούς στρατιώτες – Συνταρακτική αποκάλυψη για τις ουκρανικές απώλειες

H θανάσιμη εμπλοκή της ΕΕ: Θα εκπαιδεύσει 30.000 Ουκρανούς στρατιώτες – Συνταρακτική αποκάλυψη για τις ουκρανικές απώλειες
Οι Γερμανοί προκάλεσαν σοκ με τον αριθμό των Ουκρανών που σκοτώνονται κάθε μέρα στην πόλη Bakhmut
Σχετικά Άρθρα
Την εντονότερη εμπλοκή της με απρόβλεπτους κινδύνους στη σύγκρουση της Ουκρανίας αποφάσισε η ΕΕ ενώ οι χώρες της οποίας ήδη καταβάλλουν βαρύτατο τίμημα για την επιλογή τους να στραφούν κατά της Ρωσίας.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση διπλασίασε τη δέσμευσή της να εκπαιδεύσει τις ουκρανικές δυνάμεις από 15.000 σε 30.000 στρατιώτες.
Η ΕΕ προέβη στην ανακοίνωση λίγο αφότου το Βερολίνο διαπίστωσε πως το Κίεβο χάνει εκατοντάδες στρατιώτες την ημέρα πολεμώντας σε μία μόνο πόλη της Ανατολικής Ουκρανίας (σ.σ. Bakhmut).
«Αυτό θα επιτευχθεί πιθανότατα πριν από το τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2023 και θα υπάρξει ένας νέος επιπλέον στόχος για επιπλέον 15.000 Ουκρανούς στρατιώτες που εκπαιδεύονται από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ.
Ο αξιωματούχος πρόσθεσε, ότι «θα ανεβάσει τον αριθμό των Ουκρανών στρατιωτών που εκπαιδεύονται σε αυτό το σχέδιο σε 30.000».
Πρόκειται για αποφάσεις που επικυρώθηκαν κατά τη σύνοδο κορυφής ΕΕ – Ουκρανίας στο Κίεβο στις 3/2/2023.

Εμπλοκή χωρίς όρια

Μέλη της ΕΕ δεσμεύτηκαν να στείλουν γερμανικής κατασκευής κύρια άρματα μάχης Leopard 2 στο Κίεβο την περασμένη εβδομάδα.
Δεν είναι σαφές ποια εκπαίδευση θα λάβουν οι 15.000 Ουκρανοί στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένου του εάν θα μάθουν πώς να χειρίζονται τα τανκς.
Ο πόλεμος έχει διαρκέσει σχεδόν ένα χρόνο και η Ουκρανία έχει υποστεί σημαντικές απώλειες.
Τον Νοέμβριο 2022, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula Von der Leyen ανέφερε, πως έχουν σκοτωθεί 120.000 Ουκρανοί.
Υποστήριξε ότι περίπου 20.000 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους, μαζί με πάνω από 100.000 στρατιώτες.

Η τρομακτική γερμανική αποκάλυψη

Πιο πρόσφατα, η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών εξωτερικού εκτίμησε ότι το Κίεβο χάνει καθημερινά έναν «τριψήφιο αριθμό» δυνάμεων καθώς η Ουκρανία και η Ρωσία μάχονται για το Bakhmut.
Εκτιμάται, πως μόνο στη συγκεκριμένη πόλη, που μετατρέπεται σε νέο Soledar για την Ουκρανία, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 16.600 στρατιώτες.

Το Κίεβο έχει χρησιμοποιήσει τη μαζική επιστράτευση για να συμπληρώσει τις τάξεις του ενώ η κυβέρνηση Zelensky έχει φτάσει στο σημείο να απαγορεύει σε όλους τους άνδρες σε ηλικία στράτευσης να φύγουν από τη χώρα.
Συνολικά οι Ουκρανοί έχουν χάσει στην ειδική επιχείρηση περί τους 165.000 στρατιωτικούς σε νεκρούς και τραυματίες.
Από την άλλη και αθροιστικά Ρώσοι, Wagner Τσετσένοι και βεβαίως ο στρατός του Donetsk και Luhansk έχουν χάσει αθροιστικά 70.000 στρατιώτες σε νεκρούς και τραυματίες.

Υποδεικνύοντας κάποια από την απειρία των Ουκρανών εκπαιδευόμενων, ο ταγματάρχης Craig Hutton, ένας Βρετανός αξιωματικός που επέβλεπε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα τον Αύγουστο 2022, είπε ότι «κάνουμε ένα βασικό μάθημα πεζικού, το οποίο παίρνει Ουκρανούς νεοσύλλεκτους και τους διδάσκει να πυροβολούν καλά».
Οι ΗΠΑ επέκτειναν πρόσφατα το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα για τις ουκρανικές δυνάμεις στο Grafenwoehr της Γερμανίας.
Στόχος του Πενταγώνου είναι - σε έξι έως οκτώ εβδομάδες - να βάλει 500 στρατιώτες σε εκπαίδευση «συνδυασμένων όπλων».

Τελικά η Baerbock είχε δίκιο: Η Ευρώπη είναι σε πόλεμο με τη Ρωσία


Παρόμοιο πρόγραμμα έχουν αυτή τη στιγμή και οι Βρετανοί.
Στην Οκλαχόμα, το Πεντάγωνο εκπαιδεύει περίπου 100 Ουκρανούς στρατιώτες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας Patriot. Όπως και με τους Αμερικανούς και τους Βρετανούς, τα κράτη μέλη της ΕΕ οδεύουν προς την άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία εμβαθύνοντας την εμπλοκή τους στον πόλεμο.
Κατά την ομιλία της στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης εξάλλου η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock δήλωσε πρόσφατα «κάνουμε πόλεμο κατά της Ρωσίας», προκαλώντας εντονότατες αντιδράσεις.

Η απάντηση της Ρωσίας

Οι συμμετέχοντες στη σύνοδο κορυφής ΕΕ - Ουκρανίας, που πραγματοποιήθηκε στο Κίεβο στις 3 Φεβρουαρίου, θα απογοητευθούν, καθώς οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι σίγουρο ότι θα επιτευχθούν, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023.
«Οι προσπάθειες της Δύσης είναι μάταιες.
Όπως επανέλαβε η ρωσική ηγεσία, οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ουκρανία θα επιτευχθούν πλήρως.
Όλοι οι συμμετέχοντες στη σύνοδο της 3ης Φεβρουαρίου στο Κίεβο θα βρεθούν οικτρά απογοητευμένοι.
Θα πρέπει να λογοδοτήσουν και στους ίδιους τους πολίτες, εις βάρος των οποίων χρηματοδοτείται το αιματηρό γεωπολιτικό παιχνίδι που θα λήξει στο θάνατο... έως του τελευταίου Ουκρανού’ το οποίο διεξάγει η Δύση», δήλωσε η διπλωμάτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης