Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Βελτίωση του επενδυτικού κλίματος τον Φεβρουάριο για 4ο διαδοχικό μήνα

Ευρωζώνη: Βελτίωση του επενδυτικού κλίματος τον Φεβρουάριο για 4ο διαδοχικό μήνα
Ο δείκτης της Sentix για την ευρωζώνη αυξήθηκε στις -8,0 μονάδες για τον Φεβρουάριο από -17,5 τον Ιανουάριο
Το ηθικό των επενδυτών στην ευρωζώνη βελτιώθηκε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Φεβρουάριο και έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2022, αλλά παρέμεινε σε αρνητικό έδαφος, καθώς το ενδεχόμενο μιας στάσιμης οικονομίας έρχεται στο προσκήνιο, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα.
Ο δείκτης της Sentix για την ευρωζώνη αυξήθηκε στις -8,0 μονάδες για τον Φεβρουάριο από -17,5 τον Ιανουάριο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για μέτρηση -12,8 μονάδων.
"Η αύξηση των 9,5 μονάδων σηματοδοτεί ότι η ύφεση έχει απομακρυνθεί προς το παρόν.
Αντίθετα, το σενάριο της στασιμότητας κερδίζει έδαφος", καθώς η απουσία ενεργειακής κρίσης και τα ρόδινα εταιρικά νέα συμβάλλουν σε μια στροφή, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Sentix Patrick Hussy.
O δείκτης προσδοκιών αυξήθηκε στο -6,0 από -15,8 τον Ιανουάριο, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ ένας δείκτης για την τρέχουσα κατάσταση αυξήθηκε επίσης, στο -10,0 από -19,3.
Ο Hussy δήλωσε ότι ο δείκτης προσδοκιών συνήθως μετατρέπεται σε θετικό ταχύτερα από τον δείκτη τρέχουσας κατάστασης, κάτι που δεν συνέβη μέχρι στιγμής: "Οι επενδυτές αναμένουν ότι η υφιστάμενη κατάσταση της οικονομίας θα διατηρηθεί σε κάποιο βαθμό".
Η δημοσκόπηση σε 1.317 επενδυτές διεξήχθη μεταξύ 2-4 Φεβρουαρίου, δήλωσε η Sentix.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης