Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα εξέλιξη: Η Εσθονία απαγορεύει την εισαγωγή ρωσικής βενζίνης από τις 6 Φεβρουαρίου

Νέα εξέλιξη: Η Εσθονία απαγορεύει την εισαγωγή ρωσικής βενζίνης από τις 6 Φεβρουαρίου
Η άντληση επιτρέπεται μόνο για σκοπούς επισκευής του αυτοκινήτου, εάν στη συνέχεια αντληθεί πίσω
Η Εσθονία εισήγαγε απαγόρευση στις 6 Φεβρουαρίου για την αγορά, εισαγωγή και μεταφορά ρωσικών προϊόντων πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένης της βενζίνης σε δοχεία.
Αυτό αναφέρει το μήνυμα του επικεφαλής της υπηρεσίας απαγορεύσεων και περιορισμών στον τομέα της κοινωνικής προστασίας του Εσθονικού Φορολογικού και Τελωνειακού Συμβουλίου P. Tinkus.
«Από τις 6 Φεβρουαρίου απαγορεύεται η αγορά, η εισαγωγή και η μεταφορά προϊόντων πετρελαίου εάν προέρχονται από τη Ρωσία», είπε ο Tinkus.
"Ο κατάλογος των απαγορευμένων αγαθών περιλαμβάνει επίσης καύσιμα που χρησιμοποιούνται για αυτοκίνητα.
Υπολογίζεται ότι σήμερα, όταν περνούν για πρώτη φορά τα σύνορα με την Εσθονία, περίπου το 80% των αυτοκινήτων έχουν ένα δοχείο δέκα λίτρων βενζίνης, εκτός από ένα γεμάτο δοχείο καυασίμου είπε.
Σύμφωνα με το νόμο, ένας κάτοικος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει το δικαίωμα να αγοράσει καύσιμα στη Ρωσία, εάν χρειαστεί, για να ολοκληρώσει το ταξίδι και να επιστρέψει στην ΕΕ, τόνισε ο επικεφαλής.
«Απαγορεύεται η μεταφορά καυσίμων που αγοράζονται στη Ρωσία σε δοχεία στην ΕΕ, καθώς δεν θεωρείται ότι καλύπτει βασικές ανάγκες, συμπεριλαμβανομένου του τερματισμού ενός ταξιδιού», είπε, προσθέτοντας ότι μια τέτοια απαγόρευση ισχύει εξίσου στις χώρες της Βαλτικής και στη Φινλανδία.
Σημειώνεται ότι η αποστράγγιση καυσίμων από όχημα μετά τη διέλευση των συνόρων και η επιστροφή τους επί πληρωμή ή δωρεάν μπορεί να θεωρηθεί παράβαση.
Η άντληση επιτρέπεται μόνο για σκοπούς επισκευής του αυτοκινήτου, εάν στη συνέχεια αντληθεί πίσω, διευκρίνισε ο Tinkus.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης