Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε κραχ ακινήτων και ομολόγων θα «δοκιμαστούν» οι αμερικανικές τράπεζες - Τι προβλέπουν τα stress test της Fed

Σε κραχ ακινήτων και ομολόγων θα «δοκιμαστούν» οι αμερικανικές τράπεζες - Τι προβλέπουν τα stress test της Fed
Ένα επιπλέον σοκ της αγοράς θα εφαρμοστεί στις οκτώ μεγαλύτερες τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των JPMorgan, Goldman Sachs και Citigroup.
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα τις υποθετικές οικονομικές πιέσεις που θα χρησιμοποιήσει για να ελέγξει την αντοχή των οικονομικών των μεγάλων τραπεζών στο τεστ αντοχής του 2023, και έθεσε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει πολλαπλά σενάρια στο μέλλον.
Σε ανακοίνωσή της, η Fed ανέφερε ότι το φετινό τεστ θα περιλαμβάνει ένα νέο "διερευνητικό σοκ της αγοράς" για τις οκτώ μεγαλύτερες τράπεζες, το οποίο δεν θα επηρεάσει τις κεφαλαιακές τους απαιτήσεις, αλλά θα αναλύσει περαιτέρω την ανθεκτικότητά τους, καθώς και θα βοηθήσει τη Fed να αποφασίσει αν θα πρέπει να ακολουθήσει πολλαπλά σενάρια τεστ τα επόμενα χρόνια.
Η ετήσια εξέταση της υγείας των τραπεζών, κατά την οποία η Fed βλέπει πώς οι τράπεζες ανταποκρίνονται σε μια πιθανή σοβαρή οικονομική ύφεση, έχει γίνει ένα κρίσιμο γεγονός για τις μεγάλες επιχειρήσεις.
Το πόσο καλά αποδίδουν υπαγορεύει άμεσα πόσα κεφάλαια πρέπει να βάλουν στην άκρη ως μαξιλάρι.

Κραχ ακινήτων και ομολόγων

Η έκδοση του 2023 θα περιλαμβάνει μια σοβαρή ύφεση με αυξημένη πίεση τόσο στις αγορές εμπορικών και οικιστικών ακινήτων όσο και στις αγορές εταιρικού χρέους.
Οι τράπεζες με μεγάλες εμπορικές δραστηριότητες θα δοκιμαστούν επίσης έναντι ενός σοκ της παγκόσμιας αγοράς, όπως έχει κάνει η Fed τα προηγούμενα χρόνια.
Όμως, φέτος είναι νέο ένα επιπλέον σοκ της αγοράς που εφαρμόζεται στις οκτώ μεγαλύτερες τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των JPMorgan, Goldman Sachs και Citigroup.
Η Fed δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πώς θα μοιάζει αυτό το σοκ της αγοράς, αλλά σημείωσε ότι δεν θα συμβάλει στις κεφαλαιακές απαιτήσεις μιας επιχείρησης.
Αντίθετα, τα αποτελέσματα αυτής της δοκιμής έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα, μεταξύ άλλων βοηθώντας τη Fed να προσδιορίσει αν θα μπορούσε να ενισχύσει μελλοντικές δοκιμές εφαρμόζοντας πολλαπλά σενάρια στις εταιρείες για να καταγράψει ένα ευρύτερο φάσμα κινδύνων.
Το τεστ του 2023 είναι το πρώτο υπό τον αντιπρόεδρο της Fed για την εποπτεία Michael Barr, ο οποίος είχε προηγουμένως προωθήσει πολλαπλά σενάρια ως έναν τρόπο για την καλύτερη μέτρηση τέτοιων κινδύνων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης