Διεθνή

Χρησμός Petraeus (CIA): Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει με… διαπραγματεύσεις

Χρησμός Petraeus (CIA): Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει με… διαπραγματεύσεις
«Πρέπει να υπάρξει τέλος σε όλες τις πολεμικές πράξεις»…
Σχετικά Άρθρα
Ο πόλεμος στην Ουκρανία «θα τελειώσει με μια λύση κατόπιν διαπραγματεύσεων», σύμφωνα με τον πρώην διευθυντή της CIA David Petraeus.
«Πρέπει να υπάρξει τέλος σε όλες τις πολεμικές πράξεις».
Ωστόσο, ούτε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζelensky ούτε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin είναι έτοιμοι «να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις σε αυτό το σημείο», είπε ο Petraeus.
«Ο Πρόεδρος Putin εξακολουθεί να πιστεύει ότι η Ρωσία μπορεί να υποφέρει περισσότερο από τους Ουκρανούς, τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς.
Νομίζω ότι θα αποδειχθεί ότι κάνει λάθος, αλλά αυτό θα πάρει χρόνο».
Ο Ζelensky και οι συμπατριώτες του, από την άλλη πλευρά, είναι «αποφασισμένοι να απελευθερώσουν όλες τις περιοχές που έχει καταλάβει ο ρωσικός στρατός».
Ο Petraeus υποθέτει ότι οι ρωσικές απώλειες και το κόστος για την επιχείρηση στην Ουκρανία θα είναι «μη βιώσιμα» σε μήνες ή και χρόνια.
«Και οι Ουκρανοί ηγέτες θα αναγνωρίσουν ότι οι επιθέσεις με ρουκέτες πρέπει να σταματήσουν» λέει ο πρώην διευθυντής της CIA και συμπληρώνει:
«Η Ουκρανία θα εξασφαλίσει "βοήθεια για την ανοικοδόμησή της παρόμοια με ένα σχέδιο Μάρσαλ, αλλά και αξιόπιστες εγγυήσεις ασφαλείας.
Όταν έρθει η ώρα, οι ηγέτες των ΗΠΑ, της ΕΕ, της Μεγάλης Βρετανίας και άλλων χωρών θα συνεργαστούν με την Ουκρανία και τη Ρωσία για να υπάρξει λύση».
Μέχρι να βρεθεί αυτή η λύση, «οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και οι δυτικοί σύμμαχοι θα πρέπει να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να βοήθησουν την Ουκρανία να απελευθερώσει τα εδάφη της, να υπερασπιστεί τον λαό και τις υποδομές της από ρωσικούς πυραύλους και ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, να κρατήσει ζωντανή την οικονομία – και να κάνει τη Ρωσία να καταλάβει πως ο πόλεμος δεν είναι βιώσιμος», είπε ο Petraeus.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης