Τελευταία Νέα
Διεθνή

Novak (Oυγγαρία): H Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αποδυναμωμένη και διπλά εξαρτημένη – Να βρούμε το κοινό μας μέλλον

Novak (Oυγγαρία): H Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αποδυναμωμένη και διπλά εξαρτημένη – Να βρούμε το κοινό μας μέλλον
«Χωρίς Ευρώπη δεν υπάρχει μέλλον για την Ουγγαρία και χωρίς την Ουγγαρία δεν υπάρχει ευρωπαϊκό μέλλον», επισήμανε η πρόεδρος Katalin Novak ενώ καταγγέλλει τη συγρκουσιακή στάση των Βρευξελλών
Σχετικά Άρθρα
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποδυναμωθεί την τελευταία δεκαετία, αλλά η Ουγγαρία εξακολουθεί να βλέπει τον εαυτό της στο μέλλον εντός αυτής, δήλωσε η πρόεδρος Katalin Novak.
«Την τελευταία δεκαετία, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποδυναμωθεί αντί να έχει ενισχυθεί
Έχει χάσει τη Μεγάλη Βρετανία, έχει μείνει πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ασία όσον αφορά την προώθηση των συμφερόντων της, to δημογραφικά, αλλά και όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα.
Η ευρωπαϊκή άμυνα έχει αποδυναμωθεί.
Την ίδια ώρα είναι διπλά εξαρτημένη: Η ευρωπαϊκή ασφάλεια είναι εγγυημένη από τη στρατιωτική υποστήριξη και την παρουσία των Ηνωμένων Πολιτειών, και ο ενεργειακός εφοδιασμός και η βιομηχανική ανάπτυξη παρέχονται κυρίως από τη Ρωσία», δήλωσε η Novak σε συνέντευξή του στο Portfolio το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023.

Χωρίς στρατηγική σκέψη

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Ουγγαρίας, κατά τη διαμόρφωση της νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων, «η Ευρώπη ξέχασε την κοινή στρατηγική σκέψη και έβαλε στο επίκεντρο τα ιδεολογικά ζητήματα».
«Πρέπει να ξυπνήσουμε.
Πρέπει να ενισχύσουμε την ικανότητά μας να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας, πρέπει να συμβιβάσουμε τα συχνά αποκλίνοντα οικονομικά συμφέροντα των κρατών μελών, πρέπει να επιστρέψουμε σε κοινότητες που βασίζονται σε ισχυρές, εκτεταμένες οικογένειες και πρέπει να ξαναβρούμε τα θεμέλια του χριστιανικού πολιτισμού - μόνο αυτό μπορεί να κάνει επιτυχημένη την ευρωπαϊκή συνεργασία», σημείωσε η Novak.

Το κοινό μας μέλλον

Σημείωσε ότι «χωρίς Ευρώπη δεν υπάρχει μέλλον για την Ουγγαρία και χωρίς την Ουγγαρία δεν υπάρχει ευρωπαϊκό μέλλον».
«Δεν συνειδητοποιούμε καν πόσα πράγματα υπάρχουν που κάνουν τη ζωή μας καλύτερη και δεν θα το είχαμε χωρίς την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αλλά για να είναι η ευημερία μας χωρίς σύννεφα, χρειάζονται αλλαγές...
Το ίδιο απαιτούμε «πλήρη ιδιότητα μέλους» και σεβασμό για τους Ούγγρους, καθώς και για τους πολίτες οποιασδήποτε άλλης χώρας, μεταξύ των ιδρυτικών μελών ή αυτών που εντάχθηκαν αργότερα...
Θα ήταν καλό να μπορούσαμε επιτέλους να επιστρέψουμε στη συνεργασία βασισμένη στον αμοιβαίο σεβασμό», δήλωσε ο Novak είπε.

Οι εκβιασμοί των Βρυξελλών 

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Viktor Orban δήλωσε ότι πληγώθηκε επειδή η χώρα του τελεί υπό διωγμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά η οικονομική ευημερία της Ουγγαρίας εξαρτάται από τις Βρυξέλλες , επομένως είναι προς το εθνικό συμφέρον της Βουδαπέστης να παραμείνει στην ένωση.
Τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, ο Orban δήλωσε ότι, παρά τις διαφωνίες με τις Βρυξέλλες, η Ουγγαρία συνεχίζει να βλέπει τον εαυτό της ως μέλος της ΕΕ στο μέλλον.
Ο επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας , Peter Szijjarto , δήλωσε ότι η Ουγγαρία θα πρέπει να είναι έτοιμη για σοβαρές επιθέσεις από την ΕΕ, καθώς «οι Βρυξέλλες και η φιλελεύθερη μηχανή προπαγάνδας» με τα media που διαθλετει χρησιμοποιούν κάθε είδους εκβιασμό κατά της Βουδαπέστης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης