Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΙ ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι η Ρωσία θα ρίξει τον πόλεμο την αεροπορία της - Ζητούν ενίσχυση της ουκρανικής αεράμυνας

ΟΙ ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι η Ρωσία θα ρίξει τον πόλεμο την αεροπορία της - Ζητούν ενίσχυση της ουκρανικής αεράμυνας
Αυτό προκύπτει από τη μεγάλη κινητικότητα των ρωσικών στρατιωτικών αεροπλάνων κοντά στα σύνορα, υποστηρίζει ανώτατος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης
Σχετικά Άρθρα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίησαν ότι η Ρωσία διαθέτει ισχυρή αεροπορία, υποστηρίζοντας την ανάγκη παροχής περαιτέρω υποστήριξης στην Ουκρανία καθώς ο πόλεμος εξακολουθεί να μαίνεται στην ανατολική περιοχή του Donbass.
Αξιωματούχοι ασφαλείας από περισσότερες από 50 χώρες που συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες για να συντονίσουν τη βοήθεια προς το Κίεβο συζήτησαν για την παροχή πρόσθετης στρατωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, με παροχή πυροβολικού, πυρομαχικών και τεθωρακισμένων — αλλά κυρίως αεράμυνας, λόγω των ανησυχιών για τις πιθανές ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις.
«Αν και οι χερσαίες δυνάμεις της Ρωσίας είναι πολύ αποθαρρυμένες και εξαντλημένες, οι Ρώσοι εξακολουθούν να έχουν μια αρκετά σημαντική αεροπορία», είπε ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης που δεν είχε εξουσιοδότηση να μιλήσει δημόσια, σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico
«Η Ρωσία έχει σημαντικό αεροπορικό στόλο και υπάρχει πολλή δράση στα σύνορα, πολλές προετοιμασίες εκεί, άρα μπορούν να ρίξουν αεροπορικές δυνάμεις στον πόλεμο», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.
Η Ρωσία, σημείωσε ο αξιωματούχος, «προφανώς… προετοιμάζεται για κάποιο είδος επίθεσης», επισημαίνοντας τη «μαζική κινητοποίηση» και «κάποια κινήσεις αεροσκαφών» ως δύο βασικές ενδείξεις.
Ερωτηθείς ωστόσο για τα σχέδια της Μόσχας, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Loyd Austin αναγνώρισε τις δυνατότητες της Ρωσίας, αλλά υποβάθμισε τις ανησυχίες για οποιαδήποτε επικείμενη αεροπορική εκστρατεία.
«Σε ό,τι αφορά το αν η Ρωσία συγκεντρώνει ή όχι αεροσκάφη για κάποια μαζική αεροπορική επίθεση, δεν το βλέπουμε επί του παρόντος», είπε ο Austin σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.
Ωστόσο, πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε ότι η Ρωσία έχει σημαντικό αριθμό αεροσκαφών και μεγάλη αεροπορική ισχύ».
«Γι’ αυτό», είπε ο Austin, «έχουμε τονίσει ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ενισχύσουμε την αεράμυνα της Ουκρανίας».
Από την άλλη πλευρά, ο ίδιος ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης υποστηρίζει ότι οι πρώτες μέρες του πολέμου είχαν κόστος για τη ρωσική αεροπορία, με αποτέλεσμα η Ρωσία να περιορίσει τη χρήση πολεμικών αεροσκαφών στον ουκρανικό εναέριο χώρο.
Αλλά τώρα, δηλώνει, το γεγονός ότι οι ρωσικές χερσαίες δυνάμεις έχουν εξαντληθεί ισοδυναμεί με «την καλύτερη ένδειξη ότι η Ρωσία θα ρίξει στη μάχη την αεροπορία της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης