Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Πολύ ανώτερο και φθηνότερο το αντιαεροπορικό S-350 Vityaz από τους Patriot

Ρωσία: Πολύ ανώτερο και φθηνότερο το αντιαεροπορικό S-350 Vityaz από τους Patriot
Το Vityaz χτυπά στόχους από ύψος 10 μέτρων και πάνω
Σχετικά Άρθρα
Το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-350 Vityaz θα είναι πολύ ανώτερο και πολύ φθηνότερο από τους αμερικανικούς Patriot ανέφερε ο Alexander Mikhailov, ο επικεφαλής του Γραφείου Στρατιωτικής – Πολιτικής Ανάλυσης της Ρωσίας.
Σε δηλώσεις του από τη διεθνή έκθεση «Aero India 2023» ο Mikhailov είπε μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι ο αμερικανικός στρατιωτικός εξοπλισμός είναι πάντα υπερεκτιμημένος.
«Το πυραυλικό σύστημα Vityaz θα είναι πολύ φθηνότερο σε κόστος από τους Patriot.
Επίσης, σου αποφέρει πολύ περισσότερα πλεονεκτήματα να αγοράσεις το Vityaz σε σχέση με τους Patriot, μια και η Ρωσία είναι πολύ πιο αξιόπιστος εταίρος από τις ΗΠΑ» υποστήριξε ο Ρώσος αναλυτής, ο οποίος υπογράμμισε πως το Vityaz μπορεί να συγκριθεί όσον αφορά τα επιχειρησιακά χαρακτηριστικά του με τους Patriot.

Πλήττουν στόχους από χαμηλότερο ύψος

Όπως είπε, οι ρωσικοί πύραυλοι πετούν πιο γρήγορα και έχουν την ικανότητα να πλήττουν στόχους που πετούν σε χαμηλό ύψος.
«Οι Patriot δεν καταρρίπτουν στόχους που πετούν σε υψόμετρο μικρότερο των 100 μέτρων.
Αντιθέτως το Vityaz χτυπά στόχους που βρίσκονται σε ύψος 10 μέτρων και πάνω» υπογράμμισε ο Mikhailov, αναφέροντας πως ήδη υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για το ρωσικό αυτό πυραυλικό σύστημα στην έκθεση της Ινδίας.
«Η Ινδία είναι παραδοσιακά σοβαρός μας εταίρος όσον αφορά τα αντιπυραυλικά και αντιαεροπορικά συστήματα.
Η Ινδία καταλαμβάνει την πρώτη θέση ανάμεσα στους στρατιωτικούς – τεχνολογικούς μας εταίρους όσον αφορά τα συμβόλαια» επισήμανε ο Ρώσος ειδικός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης