Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Πτώση 0,4%, στα 1.842,50 δολάρια η ουγγιά

Χρυσός: Πτώση 0,4%, στα 1.842,50 δολάρια η ουγγιά
Με ισχυρά κέρδη έκλεισαν τα υπόλοιπα μέταλλα
Σχετικά Άρθρα
Με πτώση έκλεισαν οι τιμές του χρυσού, στο χαμηλότερο επίπεδό τους από τον Δεκέμβριο, υπό την πίεση της ανόδου του δολαρίου και των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων.
Η αλλαγή κλίματος αναφορικά με την ενίσχυση της πιθανότητας για επιθετική αύξηση των επιτοκίων από τη Fed έχει δημιουργήσει εκ νέου ένα ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον για το χρυσό, που δέχεται πιέσεις από την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων και την ενίσχυση του δολαρίου.
Έτσι το πολύτιμο μέταλλο διέγραψε  όλα τα κέρδη που σημείωνε στις αρχές του 2023, ακολουθώντας σταθερά καθοδική πορεία αφότου τα δημοσιευσμένα μακροοικονομικά στοιχεία ενίσχυσαν την πεποίθηση ότι η Fed θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια για να θέσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό.
«Ήταν ένας δύσκολος μήνας για τον χρυσό μέχρι στιγμής, χάρη στις αυξημένες θέσεις εργασίας και τα στοιχεία που έδειξαν πληθωριστικές πιέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, δίνοντας ώθηση στις αποδόσεις των ομολόγων», δήλωσε ο Lukman Otunuga, διευθυντής ανάλυσης αγοράς στην FXTM.
Στο πλαίσιο αυτό, το συμβόλαιο Απριλίου του χρυσού έκλεισε με πτώση 0,4% ή 7,7 δολάρια, στα 1.842,5 δολάρια η ουγγιά, το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 30 Δεκεμβρίου.
Το ασήμι Μαρτίου κέρδισε 18 cents ή 0,8% στα 21,89 δολ. η ουγγιά.
Ο χαλκός Μαρτίου σημείωσε άλμα 12 cents ή σχεδόν 2,9% στα 4,2255 δολ. η λίβρα.
Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων η πλατίνα Απριλίου ενισχύθηκε κατά 27,20 δολ. ή σχεδόν 3% στα 948,60 δολ. η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Μαρτίου κέρδισε 28,20 δολ. ή 1,9% στα 1.520,70 δολ. η ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης