Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Prigozhin (Wagner) ηρέμησε μετά την παρέμβαση Putin: Μας δίνουν κανονικά πυρομαχικά τώρα…

Ο Prigozhin (Wagner) ηρέμησε μετά την παρέμβαση Putin: Μας δίνουν κανονικά πυρομαχικά τώρα…
Ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε κατά την χθεσινή του ομιλία να σταματήσουν οι εσωτερικές έριδες στο στράτευμα
Σχετικά Άρθρα
Λίγες ώρες μετά την παρέμβαση του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin, ο οποίος κατά την ομιλία του στο Κοινοβούλιο, ζήτησε να σταματήσουν αμέσως οι εσωτερικές αντιπαλότητες στο ρωσικό στράτευμα, ο Yevgeny Prigozhin, ο ιδρυτής της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας, Wagner εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι οι δυνάμεις του αρχίζουν και πάλι να προμηθεύονται με τα απαραίτητα πυρομαχικά.
Ύστερα από ένα κρεσέντο περίπου μιας εβδομάδας, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Prigozhin εξαπέλυε τα πυρά του κατά της ρωσικής ελίτ, του ρωσικού υπουργείου Άμυνας και προσωπικά κατά του υπουργού Άμυνας, Sergei Shoigu, υποστηρίζοντας πως λόγω προσωπικής έχθρας, δεν δίνονται τα απαραίτητα πυρομαχικά στις στρατιωτικές του δυνάμεις που επιχειρούν στο Donetsk και στο μέτωπο του Bakhmut, o ιδρυτής της Wagner ηρέμησε.
«Σήμερα στις 06:00 πμ ανακοινώθηκε ότι άρχισε η μεταφορά πυρομαχικών.
Πιθανότατα τώρα τσουλάει η μπάλα.
Μέχρι στιγμής όλα είναι στα χαρτιά, αλλά, όπως μας είπαν, τα βασικά έγγραφα έχουν ήδη υπογραφεί» ανέφερε σε μήνυμα του στο Telegram ο Prigozhin, ο οποίος μάλιστα έσπευσε να ευχαριστήσει όλους εκείνους που συνέλαβαν στο να αλλάξει το κλίμα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας απέναντι στη Wagner.

Ευχαριστίες

«Ευχαριστώ πολύ αυτούς που ενεργούν με διάφορους τρόπους, αυτούς τους απλούς πολίτες που έκαναν ό,τι μπορούσαν και αυτούς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων σε υψηλά αξιώματα, που άσκησαν πιέσεις και έλαβαν αποφάσεις (...) ώστε να αρχίσουν να μας δίνουν πυρομαχικά.
Σας ευχαριστώ. Ευχαριστώ και από τα παιδιά» υποστήριξε ο Prigozhin.

Τα πυρά

Μόλις χθες ο Prigozhin κατηγορούσε τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, Sergei Shoigu και τον επικεφαλής του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, Valery Gerashimov ότι εσκεμμένα δεν στέλνουν πυρομαχικά στις δυνάμεις του.
Μάλιστα κατηγορούσε τους δύο κορυφαίους Ρώσους αξιωματούχους για εσχάτη προδοσία ενώ έφτασε στο σημείο να δώσει στη δημοσιότητα και φωτογραφίες, στις οποίες απεικονίζονται δεκάδες νεκροί στρατιώτες της Wagner που έπεσαν στο πεδίο της μάχης στο Bakhmut.
«Αυτό είναι ένα από τα μέρη όπου έχουν συγκεντρωθεί τα πτώματα όσων έχουν πεθάνει.
Αυτοί είναι νεαροί που πέθαναν χθες εξαιτίας της λεγόμενης πείνας των οβίδων.
Οι μητέρες, οι σύζυγοι και τα παιδιά θα πάρουν τα πτώματα τους.
Οι νεκροί θα έπρεπε να είναι πέντε φορές λιγότεροι.
Ποιος ευθύνεται που πέθαναν;
Υπεύθυνοι είναι εκείνοι που θα έπρεπε να είχαν λύσει το ζήτημα ότι θα είχαμε αρκετά πυρομαχικά.
Την τελική υπογραφή έπρεπε να την είτε (ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου) Gerasimov, είτε (ο υπουργός Άμυνας) Shoigu.
Κανένας από αυτούς δεν θέλει να πάρει την απόφαση» δήλωσε ο Prigozhin.
γφδσδφγσγφδσ.JPG
Παρέμβαση Putin

Κατά την χθεσινή ομιλία του στο ρωσικό Κοινοβούλιο ο πρόεδρος Vladimir Putin είχε ζητήσει να τερματιστούν οι εσωτερικές αντιπαλότητες.
«Πρέπει να απαλλαγούμε από αυτό - θέλω να το τονίσω - από οποιεσδήποτε διυπηρεσιακές αντιφάσεις, τυπικότητες, μνησικακίες, παρεξηγήσεις κι άλλες ανοησίες» υπογράμμισε ο Putin.

Η απάντηση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας

Πάντως, τις αιτιάσεις του Prigozhin είχε απορρίψει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, το οποίο υποστήριξε πως παρείχε όλη τη δέουσα βοήθεια στις ρωσικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή του Bakhmut.
«Μόνο τις τελευταίες δύο ημέρες, η συνολική προέλαση των μονάδων επίθεσης στην περιοχή της πόλης Artemovsk (γνωστή και ως Bakhmut) προς τις βαριά βομβαρδισμένες αμυντικές θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανήλθε σε περισσότερα από δυόμισι χιλιόμετρα.
Οι επιτυχείς στρατιωτικές επιχειρήσεις θα ήταν αδύνατες χωρίς την πλήρη υποστήριξη πυρός της επίθεσης από πυροβολικό, τεθωρακισμένα οχήματα και άλλα μέσα πυρός της ομάδας «Yug».
Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες στην περιοχή της πόλης Artemovsk, τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιήθηκαν 18 έξοδοι επιθετικών αεροσκαφών για την υποστήριξη της επίθεσης των αποσπασμάτων εφόδου.
Ως εκ τούτου, όλες οι δηλώσεις που δήθεν έγιναν για λογαριασμό των μονάδων επίθεσης για έλλειψη πυρομαχικών είναι απολύτως αναληθή» ανέφερε σε χθεσινή ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας απαντώντας στις κατηγορίες του Prigozhin, τον οποίο και καλούσε να σταματήσει να σπείρει τη διχόνοια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης