Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυτό είναι το πόρισμα - βόμβα της απόρρητης έκθεσης των ΗΠΑ: Από διαρροή του εργαστηρίου της Wuhan άρχισε η πανδημία Covid

Αυτό είναι το πόρισμα - βόμβα της απόρρητης έκθεσης των ΗΠΑ: Από διαρροή του εργαστηρίου της Wuhan άρχισε η πανδημία Covid
Το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας προσχωρεί τώρα στη θέση του FBI λέγοντας ότι ο ιός πιθανότατα εξαπλώθηκε μέσω διαρροής στο κινεζικό εργαστήριο της Wuhan
Σχετικά Άρθρα
Η πανδημία Covid προήλθε από διαρροή εργαστηρίου σύμφωνα με τα τελικά συμπεράσματα του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας, του οποίου η απόρρητη έκθεση πληροφοριών δόθηκε πρόσφατα στον Λευκό Οίκο και σε βασικά μέλη του Κογκρέσου.
Η αλλαγή θέσης του υπουργείου Ενέργειας, το οποίο προηγουμένως ήταν αναποφάσιστο για το πώς εμφανίστηκε ο ιός, σημειώνεται σε μια ενημέρωση σε έγγραφο του 2021 από το γραφείο της Διευθύντριας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Avril Haines, αποκαλύπτει σε αποκλειστικό της δημοσίευμα η εφημερίδα Wall Street Journal.
Η νέα έκθεση υπογραμμίζει πώς διαφορετικά τμήματα της κοινότητας πληροφοριών έχουν καταλήξει σε διαφορετικές κρίσεις σχετικά με την προέλευση της πανδημίας.

Προσχωρεί στη θέση του FBI

Το υπουργείο Ενέργειας προσχωρεί τώρα στη θέση του FBI λέγοντας ότι ο ιός πιθανότατα εξαπλώθηκε μέσω διαρροής στο κινεζικό εργαστήριο της Wuhan.
Τέσσερις άλλες υπηρεσίες, μαζί με μια εθνική ομάδα πληροφοριών, εξακολουθούν να κρίνουν ότι ήταν πιθανό το αποτέλεσμα μιας φυσικής μετάδοσης.
Το συμπέρασμα του υπουργείου Ενέργειας είναι το αποτέλεσμα νέων πληροφοριών και είναι σημαντικό επειδή ο οργανισμός διαθέτει σημαντική επιστημονική τεχνογνωσία και επιβλέπει ένα δίκτυο εθνικών εργαστηρίων των ΗΠΑ, μερικά από τα οποία διεξάγουν προηγμένη βιολογική έρευνα.
Το FBI είχε προηγουμένως καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η πανδημία ήταν πιθανότατα αποτέλεσμα διαρροής εργαστηρίου το 2021 και εξακολουθεί να διατηρεί αυτήν την άποψη.

H Wuhan

Η προέλευση της πανδημίας συζητείται έντονα εδώ και χρόνια.
Ο κορωνοϊός κυκλοφορούσε στη Wuhan της Κίνας στα τέλη του 2019.
Η πόλη ήταν γνωστό ότι διέθετε μια σειρά από εργαστήρια—συμπεριλαμβανομένου του Ινστιτούτου Ιολογίας της Wuhan, του Κινεζικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και του Ινστιτούτου Βιολογικών Προϊόντων —και ήταν το κέντρο της έρευνας για τον κορωνοϊό στην Κίνα.
Πολλά από τα εργαστήριά της επεκτάθηκαν ή κατασκευάστηκαν μετά την επιδημία SARS στις αρχές της δεκαετίας του 2000.
Από την άλλη πλευρά, η πόλη, όπως και πολλές άλλες στην Κίνα, ήταν κέντρο εμπορίας και σφαγής ζώων.

Η ζωική προέλευση

Πολλοί επιστήμονες υποστήριξαν τη θεωρία ότι ο ιός προέκυψε από μια τέτοια αγορά.
Τον Ιούλιο του 2022, δύο εκτενείς, αξιολογημένες εργασίες στο Science από μια διεθνή ομάδα επιστημόνων κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο κορωνοϊός πιθανότατα ξεκίνησε από άγριο ζώο σε κλουβί σε ανθρώπους στην αγορά χονδρικής πώλησης θαλασσινών της πόλης Huanan.
Άλλοι επιστήμονες που δεν συμμετείχαν σε αυτή τη μελέτη τη θεώρησαν ένα πλήγμα στη θεωρία της εργαστηριακής διαρροής.
«Οι μελέτες δεν αποκλείουν εντελώς άλλες υποθέσεις.
Αλλά τις ωθούν οπωσδήποτε προς τη ζωική προέλευση», είπε στο NPR εκείνη την εποχή ο ιολόγος Jeremy Kamil, στο Πανεπιστήμιο Υγείας της Πολιτείας της Λουιζιάνας, Shreveport.

Υπηρεσίες Πληροφοριών και διαρροή

Στη θεωρία της διαρροής του εργαστηρίου προστέθηκαν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, όταν αρκετοί ερευνητές του Ινστιτούτου Ιολογίας της Wuhan ζήτησαν νοσοκομειακή περίθαλψη τον Νοέμβριο του 2019, σημειώνει η Wall Street Journal αν και μια έκθεση της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής που δημοσιεύθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου του 2022 σημείωσε ότι αυτά τα άτομα μπορεί απλώς να είχαν μια εποχική γρίπη.
Οι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές που ανέλαβαν τον έλεγχο της Βουλής τον περασμένο μήνα ζητούσαν έρευνες για την προέλευση της πανδημίας, όπως και οι ομόλογοί τους στη Γερουσία, εκπληρώνοντας τις δεσμεύσεις που δόθηκαν στην προεκλογική εκστρατεία του 2022.
leak.JPG


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης