Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι 4% για την Commerzbank, επέστρεψε στον DAX

Ράλι 4% για την Commerzbank, επέστρεψε στον DAX
Η Commerzbank επανέρχεται στο κλειστό κλαμπ των γερμανικών blue-chipς
Ράλι 4% σημειώνει η μετοχή της Commerzbank, η οποία επέστρεψε στον χρηματιστηριακό δείκτη DAX στη Φρανκφούρτη, αντικαθιστώντας τον χημικό κολοσσό Linde.
Η Commerzbank επανέρχεται στο κλειστό κλαμπ των γερμανικών blue-chip επιχειρήσεων για πρώτη φορά από το 2018, όταν βγήκε από τον δείκτη για να δώσει τη θέση της στην εταιρεία επεξεργασίας πληρωμών Wirecard, σημειώνει το Investing.com.
Έκτοτε, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στη Γερμανία έχει υποβληθεί σε μια σαρωτική αναμόρφωση των δραστηριοτήτων της, κατά την οποία μειώθηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας και έκλεισαν υποκαταστήματα σε μια προσπάθεια να ενισχυθούν τα κέρδη.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Commerzbank ανακοίνωσε το υψηλότερο ετήσιο καθαρό εισόδημά της εδώ και πάνω από μια δεκαετία και δήλωσε ότι αναμένει βελτίωση αυτού του αποτελέσματος το 2023.
Εν τω μεταξύ, η Wirecard κατέθεσε αίτηση πτώχευσης το 2020 μετά τις αποκαλύψεις ότι λειτουργούσε πολυετή απάτη που είχε αφήσει τρύπα στους λογαριασμούς της αξίας σχεδόν 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Στον απόηχο του σκανδάλου, η Deutsche Boerse, που καταρτίζει τον DAX, επέκτεινε τον δείκτη ώστε να περιλαμβάνει 40 εταιρείες αντί για 30 και κατέστησε αυστηρότερους τους κανόνες συμμετοχής.
Ο DAX ιδρύθηκε το 1988 ως γερμανική απάντηση στον FTSE στο Ηνωμένο Βασίλειο ή στον Dow Jones Industrial Average στις ΗΠΑ και περιλαμβάνει μερικά από τα πιο ιστορικά εταιρικά ονόματα στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, όπως η Volkswagen AG, η Allianz SE και η Adidas AG.
Η Linde - μέχρι πρόσφατα το μεγαλύτερο μέλος του DAX με βάση την αξία αγοράς - ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ότι θα αποσυρθεί από το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.
Η κατασκευάστρια εταιρεία βιομηχανικών αερίων δήλωσε ότι θα σχηματίσει μια νέα εταιρεία χαρτοφυλακίου (NYSE:LIN) για να διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, υποστηρίζοντας ότι ο DAX είχε επιβαρύνει την αποτίμησή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης