Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Fed δίνει σήμα για νέες αυξήσεις επιτοκίων - Προσηλωμένη στο στόχο για πληθωρισμό 2%

Η Fed δίνει σήμα για νέες αυξήσεις επιτοκίων - Προσηλωμένη στο στόχο για πληθωρισμό 2%
Η Fed δίνει σήμα για νέες αυξήσεις επιτοκίων
Σχετικά Άρθρα
«Προσηλωμένη» στον στόχο του 2% για τον ετήσιο πληθωρισμό παραμένει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve, Fed) των Ηνωμένων Πολιτειών, έχοντας παράλληλα «απόλυτη επίγνωση» των επιπτώσεων που προκαλεί η αύξηση των τιμών στην οικονομία, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην εξαμηνιαία έκθεσή της προς το Κογκρέσο.
Όπως υπογραμμίζεται, η Fed συνέχισε να αυξάνει με ταχείς ρυθμούς τα επιτόκια και να μειώνει τον ισολογισμό της, ενώ αναφορά γίνεται και στην ενδεχόμενη επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ.
Η Τράπεζα παραδέχεται ότι ο πληθωρισμός παραμένει «πολύ πάνω από τον στόχο της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής (FOMC)», υπογραμμίζοντας ότι οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες στη χώρα έχουν «συσφιχθεί» από την τελευταία έκθεση, τον Ιούνιο 2022.
Η χορήγηση τραπεζικών δανείων προς τις επιχειρήσεις σημείωνε αύξηση μέχρι το 2022 «αλλά επιβραδύνθηκε το τέταρτο τρίμηνο, ενώ παρατηρείται μια αύξηση σε δείκτες που αφορούν μελλοντική αθέτηση από επιχειρήσεις». Την ίδια στιγμή, τα ποσοστά καθυστέρησης εξυπηρέτησης των δανείων από τα νοικοκυριά αυξάνονταν, ενώ η χορήγηση ενυπόθηκων δανείων «συνέχισε να μειώνεται σημαντικά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης