Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπεροπλία στον αέρα για το Ιράν με την αγορά Sukhoi-35 από τη Ρωσία - Σφραγίζεται η στρατηγική συμφωνία

Υπεροπλία στον αέρα για το Ιράν με την αγορά Sukhoi-35 από τη Ρωσία - Σφραγίζεται η στρατηγική συμφωνία
Η Τεχεράνη αγοράζει από τη Μόσχα υπερσύγχρονα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi-35
Υπεροπλία στον αέρα εξασφαλίζει το Ιράν μετά την στρατηγική συμφωνία που πέτυχε για την αγορά των τεχνολογικά εξελιγμένων μαχητικών αεροσκαφών Sukhoi-35 από τη Ρωσία, όπως μετέδωσαν το Σάββατο 11 Μαρτίου τα κρατικά ΜΜΕ στην ιρανική πρωτεύουσα, διευρύνοντας τη διμερή αμυντική συνεργασία, μετά τη χρήση ιρανικών μη επανδρωμένων αεροχημάτων στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Τα μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi-35 είναι τεχνολογικά αποδεκτά από το Ιράν και η χώρα μας έχει ολοκληρώσει ένα συμβόλαιο για την αγορά τους”, μετέδωσε η Ραδιοφωνία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν (ΙRIB) επικαλούμενη τη διπλωματική αποστολή του Ιράν στον ΟΗΕ.
Η αναφορά δεν είχε κάποια στοιχεία ρωσικής επιβεβαίωσης της συμφωνίας για τα τέταρτης γενιάς μαχητικά, ενώ λεπτομέρειες της δεν έγιναν γνωστές.

Η διπλωματική αποστολή του Ιράν στον ΟΗΕ είπε επίσης, ότι το Ιράν εξέτασε το ενδεχόμενο αγοράς μαχητικών αεροσκαφών από αρκετές άλλες χώρες, χωρίς να τις κατονομάσει, όπως μετέδωσε η IRIB.

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin συναντήθηκε με τον Ανώτατο Ηγέτη του Ιράν, Ayatollah Ali Khamenei στην Τεχεράνη τον περασμένο Ιούλιο, τονίζοντας τους στενότερους δεσμούς ενόψει της δυτικής πίεσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Η πολεμική αεροπορία του Ιράν διαθέτει μόνο μερικές δεκάδες αεροσκάφη κρούσης: ρωσικά αεροσκάφη καθώς και παλιά μοντέλα των ΗΠΑ που αποκτήθηκαν πριν από την ιρανική επανάσταση του 1979.
Το 2018, το Ιράν δήλωσε ότι είχε ξεκινήσει την παραγωγή του τοπικά σχεδιασμένου μαχητικού Kowsar για χρήση στην αεροπορία του.
Ορισμένοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι το τζετ είναι αντίγραφο ενός F-5 που κατασκευάστηκε για πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του 1960.

Η Ρωσία «μαζεύει» εγκατελειμμένα στο πεδίο της μάχης όπλα και εξοπλισμό που έστειλαν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, και τα στέλνει στο Ιράν, με την Ουάσινγκτον να εκτιμά ότι η Τεχεράνη θα προσπαθήσει να κάνει «αντίστροφη μηχανική» στα οπλικά αυτά συστήματα ώστε να κατασκευάσει ανάλογα, ανέφεραν στο μεταξύ στο CNN τέσσερις πηγές με γνώση του θέματος.
Κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και άλλοι δυτικοί αξιωματούχοι έχουν δει πολλές περιπτώσεις όπου ρωσικές δυνάμεις πήραν στα χέρια τους μικρότερα σε μέγεθος, επωμιζόμενα όπλα, συμπεριλαμβανομένων αντιαρματικών Javelin και αντιαεροπορικών συστημάτων Stinger, τα οποία οι ουκρανικές δυνάμεις σε κάποιες περιπτώσεις αναγκάστηκαν να τα εγκαταλείψουν στο πεδίο της μάχης, είπαν οι πηγές στο CNN. Ο τρόμος του ΝΑΤΟ

Το Sukhoi Su-35 (ρωσικά: Сухой Су-35, όνομα αναφοράς του ΝΑΤΟ: Flanker-E) είναι η ονομασία για δύο βελτιωμένα παράγωγα του μαχητικού αεράμυνας Su-27. Είναι μονοθέσια, δικινητήρια, υπερελιγμένα αεροσκάφη, σχεδιασμένα από το Sukhoi Design Bureau και κατασκευασμένα από τη Sukhoi.

Ο τύπος αναπτύχθηκε αρχικά από τη Σοβιετική Ένωση από το Su-27 και ήταν γνωστός ως Su-27M.
Δεκατέσσερα αεροσκάφη κατασκευάστηκαν και χρησιμοποιήθηκαν για δοκιμές και επιδείξεις. ένα παράδειγμα είχε κινητήρες ώθησης και με τη σειρά του επανασχεδιάστηκε το Su-37. Ένα μοναδικό διθέσιο εκπαιδευτικό Su-35UB κατασκευάστηκε επίσης στα τέλη της δεκαετίας του 1990 που έμοιαζε με την οικογένεια Su-30MK. Το 2003, η Sukhoi ξεκίνησε έναν δεύτερο εκσυγχρονισμό του Su-27 για να χρησιμεύσει ως προσωρινό αεροσκάφος εν αναμονή της ανάπτυξης του προγράμματος Sukhoi PAK FA (Su-57). Γνωστό και ως Su-35, αυτή η έκδοση έχει ένα επανασχεδιασμένο πιλοτήριο και σύστημα ελέγχου όπλων και διαθέτει μηχανές ώθησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης