Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Volkswagen ανακοίνωσε πενταετές σχέδιο επενδύσεων ύψους 180 δισ. ευρώ στην ηλεκτροκίνηση

Η Volkswagen ανακοίνωσε πενταετές σχέδιο επενδύσεων ύψους 180 δισ. ευρώ στην ηλεκτροκίνηση
Για το 2022 η εταιρεία είχε ανακοινώσει πριν λίγες μέρες μείωση 7,3% στις παραδόσεις οχημάτων έναντι του προηγούμενου έτους και κατακόρυφη πτώση των ταμειακών ροών
Σχετικά Άρθρα
H αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 180 δισεκατομμυρίων ευρώ κατά την πενταετία 2023 - 2027, με τα δύο τρίτα εξ αυτών να στοχεύουν στην ηλεκτροδότηση και την ψηφιοποίηση.
Ο γερμανικός κολοσσός είχε ανακοινώσει πριν λιγες μέρες λειτουργικά κέρδη 22,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για το έτος 2022, αυξημένα κατά 13% έναντι του 2021, με τις παραδόσεις μπαταριών και ηλεκτρικών οχημάτων (BEV) να αυξάνονται κατά 26%.
Η ανάπτυξη του κλάδου μπαταριών και ηλεκτροκίνητων οχημάτων οφείλεται σε άνοδο κατά 68% στην Κίνα, ενώ η εταιρεία ολοκλήρωσε επίσης την ηλεκτροδότηση του εργοστασίου της στο Chattanooga του Τενεσί.
Ωστόσο, ο συνολικός αριθμός παραδόσεων μειώθηκε κατά 7% σε 8,3 εκατομμύρια οχήματα το 2022 ενώ οι καθαρές ταμειακές ροές περιορίστηκαν στα 4,8 δισεκατομμύρια ευρώ από 8,6 δισεκατομμύρια ευρώ το 2021.
Η εταιρεία απέδωσε τη μείωση των ταμειακών ροών στις αυξημένες ανάγκες για κεφαλαία κίνησης λόγω των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα και και προέβλεψε ότι η αρνητική αυτή τάση θα αναστραφεί σε μεγάλο βαθμό» κατά τη διάρκεια του 2023.
Ο διευθύνων σύμβουλος Oliver Blume δήλωσε ότι η Volkswagen «έθεσε σαφείς και φιλόδοξους στόχους και έλαβε τις απαραίτητες αποφάσεις για τον εξορθολογισμό των διαδικασιών» το 2022, ενώ το επόμενο έτος θα είναι «αποφασιστικό» για την υλοποίηση των στρατηγικών στόχων του ομίλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης